“Weinig bijzonder”, je went er aan…

Ligfietser Gerrit Schotman beschrijft zijn normale woonwerk-rit in een bericht op de ligfiets mail lijst:

    In eerste instantie kon ik me niets anders herinneren dan dat het lekker weer was en ik vlot kon blijven doorrijden. Ik besloot dan al snel met “weinig bijzonders”. Even later schoot me toch nog wat te binnen en van het een kwam het volgende. Zie hier mijn uiteindelijk relaas.”


Ik herken dat helemaal. Uitzonderlijk verkeersgedrag wordt steeds uitzonderlijker. Je went er aan…

“Weinig bijzonder” tijdens mijn ritjes de afgelopen dagen:

  • Grote groep fietsers met kinderen: ouders reageren niet op bel/claxon, blijven slingeren ook het fietspad in de andere richting blokkeren. Mooi uitzicht op de brug is belangrijker dan verkeersveiligheid? Voorbeeldfunctie?
  • Na een onoverzichtelijke bocht in de weg: Twee dames blokkeren stilstaand vrolijk kletsend het hele fietspad, “schrikken” eerst van een brommer en daarna van mijn Alleweder. Schelden beide bestuurders daarna de huid vol.
  • Auto snijdt mij af tijdens zijn rechts-afslaan-actie. Daarvoor was er oogcontact met de bestuurder. i.p.v. afremmen gaf hij gas.
  • Auto steekt voor me over met slakkengang (om mij te bekijken…) Ander verkeer raakt in de war en er ontstaat een gevaarlijk situatie…
  • En ik vergeet er vast nog een paar…
    (neem bij bovenstaande actie in aanmerking dat ik bij die situaties mijn snelheid vaak al heb teruggebracht tot normale bukfiets proporties)

[ klik hier voor de gehele stomme koe parade ]

Dit bericht is geplaatst in (lig)fietsen, Stomme Koe Parade, Verkeer. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.