Gebroeders van Limburg weekend

Bebroeders van Limburg Festival (weekend)Op zaterdag en zondag 25 en 26 augustus vond het Gebroeders van Limburg weekend plaats in Nijmegen. In 2006 was het een prachtig spektakel gekoppeld aan de tentoonstelling in museum het Valkhof. De jaar kon ik helaas alleen op zaterdag aanwezig zijn. Helaas kwam ik er toen achter dat met het in het vervolg beter de Gebroeders van Limburg dag kan noemen. Van een weekend was helaas geen sprake. Het vorig jaar heel gezellige en indrukwekkende Middeleeuws tentenkamp op St. Stevenskerkhof bestond nu uit een tent of 8. De helft was dicht en en liepen zo’n 10 re-enacters rond. Dat was het.
Om ons heen hoorde ik constant opmerkingen als: “Waar is de rest?”, “Is dit het nou”, ” Vorig jaar was er veel meer te zien.” etc. Het was helaas ook zo dat het er bij het (rond 14.00 uur) betreden van het St. Stevenskerkhof op leek dat er helemaal niets te doen was. Je moest helemaal naar beneden lopen, daar de bocht om en daar stonden dan wat tentjes. Teleurstellende blikken rondom…
Gelukkig bracht de wandeling naar het Valkhof park wat verbetering in de situatie. Daar was wat meer te zien en te beleven. Klik hier voor een paar sfeerbeelden.
Volgend jaar dus waarschijnlijk de Gebroeders van Limburg dag! Klinkt wat minder spectaculair maar is veel realistischer gebracht.

Dit bericht is geplaatst in Andere zaken. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.