De vogelvrije fietser?

Vogelvrij (Maak dat je weg komt!!!)Nu snap ik opeens de naam van het blad van de fietsersbond “de vogelvrije fietser”. Als je een afwijkende fiets hebt en er is iets aan de hand dan keert de meute zich tegen je en ben je een vogelvrije fietser die beter kan maken dattie weg komt!

Vanmorgen sta ik achter 2 puberdames. Ze zijn waarschijnlijk op weg naar school. Ze kijken om en giechelen wat over de Alleweder (zoals gewoonlijk :-). Het stoplicht gaat op groen en we rijden. Ik druk op mijn claxon, de linkerdame gaat opzij (ze heeft me gezien, gehoort en er is ruimte). Als ik naast haar ben komt ze met een ruk weer naar links. Dat past niet, want daar fiets ik. Ik wijk uit, ga op mijn kant, zij gaat ook onderuit. We waren net aan het rijden dus de snelheid was gelukkig erg laag.
Ik klim uit de fiets en vraag wat ze in godsnaam wilde bereiken met haar vreemde actie. Zij wil er vandoor maar ik zeg dat ik haar naam en adres wil zoadat als ik schade aan mijn fiets heb, ik dat op haar kan verhalen. Ze gaat zielig kijken, roept dat ik dat niet krijg en wil er weer vandoor.
Intussen heb ik mijn fiets bekeken. Valt erg mee, niets ernstigs.
Dan verzamelt zich de meute, en die roept dingen als: “Ze kon je niet horen!“, “Ze kon je niet zien!“, “Er was geen plaats!” enzovoorts. Dingen die niet kloppen, want ze had me al gezien, ik heb een brommerclaxon en reed 1 meter achter haar, er was wel plaats want ze was al opzij gegaan, maar dat lijkt niet uit te maken. “Jij ook met je stomme fiets, je mag hier helemaal niet rijden!” wat ook niet klopt want dat mag ik wel.

De meute slaat door en ik ben een vogelvrije fietser. Ben er dus maar vandoor gegaan…

Als je niet toetert schrikken ze als je langs komt en had je moeten toeteren, als je wel toetert schrikken ze van je toeter en had je dat niet moeten doen! Als je op de weg rijdt dan mag dat niet van de automobilisten (mag wel volgens de wet, maar dat weten ze niet). Als je op het fietspad rijdt mag dat niet van de fietsers (mag natuurlijk wel).

Begint zich toch de vraag op te dringen of het wel zo leuk is in een velomobiel als je er ook geregeld mee door de stad moet?

Nu had ik vandaag door omstandigheden een onprettige werkdag dus ik zal niet snel conclusies trekken en de zaak even laten bezinken. Als vogelvrije fietser dus…

[ klik hier voor de gehele stomme koe parade ]

Dit bericht is geplaatst in (lig)fietsen, Stomme Koe Parade, Verkeer. Bookmark de permalink.

2 Reacties op De vogelvrije fietser?

  1. Broem Broem zegt:

    Word het dan niet gewoon tijd voor een auto? Die alternatieve fietsen is toch ook geen oplossing.

  2. knurft zegt:

    @Broem Broem: Inmiddels is de “alternatieve fiets” vervangen door een wat smallere alternatieve fiets. Nog steeds lastig als je kuddes zich niet aan de regels houdende scholieren tegenkomt, maar na het aanpassen van mijn route (niet korter, wel sneller want minder druk) valt het allemaal erg mee de laatste tijd.
    Als je voorstelt: “Wordt het dan niet gewoon tijd voor een auto?” dan kun je volgens mij het idee achter knurft.net en hetregentbijnanooit.nl niet volgen.