TomTom op de fiets?

TomTom in AllewederVandaag moest ik naar een vergadering in Druten. De vorige keer ben ik (zoals ik dat vaker doe) via een hoofdweg Druten ingereden en kwam toen ongeveer goed uit. Dat moet echter sneller kunnen…

Vandaag heb ik voor de grap mijn TomTom One in de fiets gezet en dat scheelde behoorlijk. Ik werd via Puiflijk Druten in gestuurd en was snel ter plaatse (behalve dan dat ze daar een kermisattractie dwars over de weg heen zetten en ik daardoor om moest rijden :-)

Denk nu niet dat je zo’n ding kunt gebruiken om een fietsroute uit te zetten ook al is dat een in de software aanwezige optie. In het TomTom kaartmateriaal (trouwens ook in dat van veel andere leveranciers) zijn fietspaden helemaal niet als informatie aanwezig. De TomTom laat je gewoon niet over snelwegen e.d. rijden. Maar hij stuurt je wel gewoon de N845 op (Drutenseweg), een autoweg zonder fietspad! Ik wist dat al, dus hield daar rekening mee. Voor het snel naar een adres in een onbekende plaats rijden is hij echter heel geschikt. Volgens de gebruiksaanwijzing gaat hij een paar uur mee met de interne batterij. Best praktisch inzetbaar dus. Een fietsnavigatiesysteem is het zeker niet.

Dit bericht is geplaatst in (lig)fietsen, Verkeer. Bookmark de permalink.

20 Reacties op TomTom op de fiets?