Betere bevestiging B&M Ixon IQ

bm_ixon_iq_op_pioneer.jpgToen ik enkele dagen geleden tijdens mijn tocht door de moerassen van Numaga mijn B&M Ixon IQ lamp weer eens stevig kon gebruiken bleef ik met twee bedenkingen zitten: 1. De bevestiging, door mij zelf noodgedwongen aangepast, is niet helemaal O.K. De lamp staat niet helemaal horizontaal en is niet goed te stellen. 2. Ik kan onder het rijden niet bij de schakelaar om te wisselen van de normale bundel naar de enorme.

Een mogelijkheid is de lamp op het stuur te zetten. Met een beugeltje is dat geen probleem. Hij zou dan horizontaal staan en ik zou bij de schakelaar kunnen.  Ik verwacht ook nadelen: De sterke lichtbundel zal op mijn bewegende benen en voeten schijnen en dat leidt nogal af.

Navraag op de ligfiets mailinglijst en een praktijktestje in de donkere schuur bevestigde dat vermoeden, waardoor ik vanmorgen maar gewoon met een metalen hoek en een ijzerzaag aan de gang ben gegaan en hier is het resultaat. Lamp zit stevig en mooi recht. Ik kan nog steeds niet bij de schakelaar, maar vind dat niet zo belangrijk. Zo vaak komt dat niet voor.

Ik heb gebruik gemaakt van de normale bevestiging voor op het stuur is. Die schuift over een kunststof schijfje (ooit bij Elan meegenomen?) en klemt vast. Het schijfje zit vast aan een metalen hoek die ik met ijzerzaag en vijl stevig onderhanden heb genomen. Een typisch low-tec Kurft oplossing :-)

Dit bericht is geplaatst in (lig)fietsen, Modificaties, onderhoud. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.