Kabel fietscomputer vevangen

vervangen_sigma_kabel.jpgVanmorgen heb de kabel van mijn fietscomputer vervangen. De vorige eigenaar had hem behoorlijk strak en krap gemonteerd en vorige week hield de computer er plotseling mee op. Waarschijnlijk een draadbreuk dus…  Je kunt dan natuurlijk de kabel doorknippen, uitzoeken waar de breuk zit en er een nieuw stuk tussen zetten (wel netjes afwerken met krimpkousjes natuurlijk!), maar dat komt de betrouwbaarheid niet ten goede. Op naar de fietsenmaker die losse kabelsetjes niet op voorraad blijkt te hebben maar voor er de volgende dag een belooft.
Vandaag ervoor gekozen om de kabel wat ruimer en losser te monteren (lastig, want zoveel kabel zit er niet aan) en meteen een nieuw magneetje plaatsen. Zit en werkt prima zo :-)
En voor de nieuwsgierige lezer: De computer is een Sigma 906. Simpel maar doeltreffend.
(Op de foto: De afgedankte kabel)

Dit bericht is geplaatst in (lig)fietsen, onderhoud. Bookmark de permalink.

2 Reacties op Kabel fietscomputer vevangen

  1. Ik heb zelf ook een Sigma (ander model dat wel, maar de kabel lijkt hetzelfde) en ik heb plenty kabel. Het enige wat ik nog wil doen is het doorknippen van de kabel en deze door de stuurbuis (ding waar je stuur aan vast zit) voeren. Ik wacht daar alleen nog even mee, het zijn nl. hele dunne draadjes en ik wil een keer naar m’n ouders fietsen (zo’n 50 km) en het daar doen. M’n vader is ook handig met een soldeerbout).

    Gemiste kans voor Sigma, het vastzetten van de kabel aan beide einden. Ze hadden het beter net zo kunnen doen als de cadansmeter (los verkrijgbaar), die zit met een los draadje vast, en klik je zo vast aan de meter / voetje.

  2. knurft zegt:

    @wilfred: Ik vind zo’n vast kabeltje eigenlijk wel prima. Helemaal niet storinggevoelig maar het moet niet kapot gaan natuurlijk :-)