Met knurft de winter door: Handschoenen

knurft_handschoenen.jpgVandaag het eerste deel in de serie “Met Knurft de winter door” met als onderwerp: “handschoenen”.

Tot een paar graden boven nul gebruik ik geen handschoenen. Vanaf een graad of 3 gebruik ik goedkope HEMA handschoenen (rechts op de foto) en als het gaat vriezen dan doe ik daaronder nog van die dunne Odlo handschoenen aan (op de foto links). Dat is bij een flink tempo genoeg tot een paar graden onder nul. Als het regent? Pech! het regent bijna nooit.nl en dan laten die HEMA handschoenen wat door. Voor de terugweg zijn ze weer droog.

– – – Update 16-12-2009 – – –
Gisteren bij Bever in Nijmegen nieuwe handschoenen aangeschaft . Dit na koude handen op de heenweg bij -6 ook al had ik de odlo’s er onder aan. In de Hema dingen begonnen gaten te vallen na jaren lang gebruik. Ook die bleken echter de kou niet te stoppen. Lees hier verder…

Wat gebruiken jullie?

Met knurft de winter door Lees hier alle afleveringen van “met Knurft de winter door”.

Dit bericht is geplaatst in (lig)fietsen, de winter door, Weer. Bookmark de permalink.

14 Reacties op Met knurft de winter door: Handschoenen

 1. Ik heb handschoenen van Mac Adam (niets over gevonden op internet, maar bij de gewone fietsenzaak gekocht). ’t Zijn dunne winddichte handschoenen. Ze bevallen tot nu toe prima (vanochtend geen koude vingers, nou ja, de eerste paar minuten dan). Er staat in het merkje in de binnenkant: ‘wind locker’ (zwart wit geblokt).

 2. Ik gebruik drie soorten handschoenen. Als het warm is koers handschoentjes. Om te voorkomen dat je bij een val je hele hand aan het asfalst smeert.
  In de herfst komen de dunne fleece handschoenen uit de kast en ’s winters de fleece thermo handschoenen met alu folie erin.

  Deze laatste twee komen van de Zeeman: EUR 2,50 per paar. Even goed als die van de Bever, maar dan 80% goedkoper. Neem je twee paar dan kan je er 1 in je tas doen voor de terugreis (als je eerste paar nog nat is).

 3. Een lezer zegt:

  Wetenschappelijk bewezen en dermatologisch getest is ook het gebruik van wanten (in het spaans ‘guante’ genoemd): Nóg warmer omdat de vingers elkaar onderling verwarmen.
  Jammer dat je daardoor bij veel stuurverstellers niet meer uit de vingers kunt.Hoewel je met de duim als oponeerbaar gewricht ook aardig want vermag. Bovendien is mijn ervaring dat zelfs bij gebruik van maar 1 want (bijvoorbeeld links) de andere hand ook warmer blijft.
  Als ook de rest van je kleding (ben zelf dol op bodywarmers) tenminste zorgt dat ’t bloed geen al te lage gemiddelde temperatuur krijgt

 4. Wanten gaan goed met gripshifts. Rapidfires en wanten zijn niet compatible. 1 Want. Een te overwegen idee. Je zou ook kunnen overwegen een regenhandschoen over je fleece te doen. Ben je de wind kwijt.

  Dol op bodywarmers. Dan zou je mijn Bergerac jasje wel waarderen. T3000 buitenlaag (Goretex, maar dan de helft goedkoper), afritsbare mouwen, minieme regen handschoentjes in de mouwen genaaid, muts in de kraag. Uitritsbaar mouwloos fleecevest. Ik ben de eigenaar van bike4travel.nl aan het overtuigen dat Jeantex een aantrekkelijk merk is.
  Ik vind zojuist dit:
  http://www.terrific.de/oxid.php/cl/details/anid/9f045abe32c3a8606.64556144

  Het is de moeite van het proberen waard.

 5. knurft zegt:

  Heren: Nuttige reacties, bedankt daarvoor. Ik ga zo gauw ik tijd heb een soort van TIP pagina maken waarop ik een korte versie van de beste tips ga plaatsen zodat anderen er ook wat aan hebben zonder alles door te hoeven spitten. Binnenkort meer!

 6. Een lezer zegt:

  Voor het spitten in de tuin gebruik ik weer andere handschoenen, had ik dat al verteld?

 7. fruttenboel zegt:

  Nee, nog niet. Heb je nog meer soorten handschoenen? Voor het metselen of zo. En op de motor (met verwarming erin).
  Overigens heb ik bij Rose inlegzooltjes gezien (voor voetschoenen) die 1,5 uur warm blijven en regeneerbaar zijn. Op de ligfiets toch handig want daar vangen je zolen veel wind.

 8. walter zegt:

  heehoi,
  ik gebruik Meru softshell handschoenen. Niet heel goedkoop (€30 bij de Bever), maar wel fijn, ook bij nat weer. Als het echt koud is Odlo onderhandschoentjes.
  De handschoenen heb ik voorzien van oranje reflectiebandjes, erg handig met richting aangeven in het donker. De vingers heb ik ingetape’t met dukteep, dit is nodig omdat ik bij het stoplicht mijn hand op de grond zet ipv mijn voet. Op zich is dit één van de grote voordelen van lara’s, maar je handschoenen slijten er wel van. Vandaar het dukteep, dat is heel wat goedkoper te vervangen dan een paar handschoenen.

 9. Afgelopen week lagen er hele leuke MTB handschoenen (soort neopreen en stof) bij de Lidl voor een euro of 5 per paar.

 10. Struikelaar zegt:

  Ik zweer bij fleece handschoenen.

 11. De TNT postbezorgers hebben handschoenen met halve vingers. En het handdeel is aan de binnenkant met badstof en ThinSulate afgezet. Zijn heel lekker warm.

 12. floriane zegt:

  echt heel leuk handschoenen ik ga ze halen

 13. kanker homo website echt lul mogole

 14. knurft zegt:

  @kanker website: Ik vind jou ook heel aardig :-)
  En wat grappig dat je reactie van het zelfde IP nummer komt als die van floriane…