Een stomme koe met kind

stomme-koe-parade-klein.jpgGisteren fietste ik achter een vader die zijn kind achter op zijn fiets had zitten. Plotseling remde zonder op of om te kijken hij af tot bijna stilstand en ging in het midden van het fietspad rijden. Ik belde om te laten weten dat ik er aan kwam wat tot gevolg had dat hij (weer zonder op of om te kijken) naar links ging uitwijken (terwijl ik toch dacht dat rechts logisch zou zijn).
In het voorzichtig voorbij gaan riep ik: “Wil jij in het vervolg beter uitkijken!?” waarop hij kwaad terug riep: “Ik ging toch aan de kant!”.

Goed voorbeeld, zo’n vader…  (OK, een vader is een stomme stier, maar dat onderscheid heb ik nog nooit gemaakt in de Stomme Koe Parade :-)

Dit bericht is geplaatst in (lig)fietsen, Stomme Koe Parade, Verkeer. Bookmark de permalink.

3 Reacties op Een stomme koe met kind

 1. Michiel Adriaanzoon zegt:

  Nee, bovendien zou “stier” nog opgevat kunnen worden als compliment voor zijn kwaliteit als dekhengst terwijl iedere lul ’n kind kan maken…
  Een goede -verantwoordelijke- vader zijn is ’n tweede.

 2. speedsweets zegt:

  Soms… kun je beter niet bellen!!!

  Precies wat je zegt.. bellen betekent dat mensen gaan omkijken, slingeren en boos zijn dat je al zo dichtbij bent.
  Ik bel op 40 meter, 20 meter en 10. Vaak hoort men de laatste bel pas. “kun je niet eerder bellen!!!! hoor je dan. Of als je op 40 meter belt, “je was nog zo ver weg” . 40 kmh rijden betekent dat je er dus binnen 4 seconden bent.

  Dus over het algemeen is afremmen de betere optie.

  Bovendien merk ik vaak dat mensen met een koptelefoon op de fiets zitten. Die horen dan ook niets meer. Heeft bellen dan nog zin als iemand besluit zich van de rest van de wereld af te sluiten?

 3. Eymert Versteegt zegt:

  Mijn ervaring is ook dat het inderdaad maar beter is om helemaal niet te bellen… of heel langzaam gaan rijden op een afstandje en dan bellen, zodat mensen niet in paniek raken….

  In het geval van jongeren hier in het Almeerse kan je bovendien nog wel eens het K-woord naar je hoofd geslingerd krijgen….

  Nee, ik fiets in de stad maar niet meer harder dan 15-20 km/u, ookal heb je hier mooie fietspaden….. te veel domme koeien (om maar even in de terminologie van deze site te krijgen).