Eerste Sax les

sax_knurft.jpgAanstaande maandag heb ik mijn eerste sax les bij Annemarie van flutastic. Je bent per slot van rekening nooit te oud om te leren :-) Dat krijg je er van als een jong enthousiast familielid zo snel gaat op blokfluitles dat er al na een half jaar een vervolg instrument kan worden gekozen. Dat hoge tempo komt ook door dat het leuk is om thuis samen canons en duetten te spelen. Twee saxen in huis dus!

Voeten in de aarde…
Dat aanschaffen van 2 saxen had (niet alleen financieel) nogal wat voeten in de aarde. We zijn meerdere winkels af geweest. Hieronder een kort verslag:

  • Schreeven in Wijchen (werd ons door meerdere mensen afgeraden vanwege matige service)
  • Excel Music en Oeffelt. Aardige lui, maar…  Van de 2 (nagekeken!) saxen die we een week op proef mee naar huis kregen deed van 1 het  lage register het niet omdat enkele kleppen niet sloten, de andere had een afgebroken hals boutje en er kwamen enorme stofwolken uit bij de eerste schoonmaak. Exit Excel Music dus.
  • Adams Muziekcentrale in Ittervoort (bij Roermond). Een enorme zaak met een mooie historie. Prima service, geduldige uitleg, voorspelen, bekijken van de reparatieafdeling en na een paar uur met 2 prima occasions naar huis. Mijn zaak dus!

Blazen op een sax valt niet mee. Dat stomme rietje ;-)  De eerste loopjes en dingskes zijn al geblazen en het is leuk!

Dit bericht is geplaatst in Andere zaken, Knurft goes Sax, Muziek, Saxofoon. Bookmark de permalink.

2 Reacties op Eerste Sax les