jouwenergielabel.nl zonder fiets…

logo_wat_is_jouw_energielab.gifOok het kaartje van jouwenergielabel.nl binnen gekregen? Je kunt daarmee op de website “je eigen energielabel” berekenen. Als je (zoals ik altijd doe) even online de voorwaarden nakijkt zie je al snel dat het eigenlijk een manier is om snel aan betrouwbare adressen te komen voor marketing doeleinden.
Wat vreemd is dat je bij het invullen van de “test” over vervoer-zaken alleen kun kiezen tussen de auto en het openbaar vervoer. De fiets komt er niet in voor… Ik bleek dus ook helemaal niet milieubewust te zijn.

En dan te bedenken dat het een initiatief is van TNT Post samen met Milieu Centraal.
Van hun site:Milieu Centraal initieert communicatieprojecten over belangrijke milieu onderwerpen, zoals bijvoorbeeld over milieuvriendelijk bouwen en klussen, mobiliteit en voeding.” en “Het proces van het opstellen van milieu-informatie kent bij Milieu Centraal een aantal garanties voor kwaliteit. Milieu Centraal raadpleegt over een onderwerp altijd diverse informatiebronnen en diverse organisaties. Als er over een onderwerp verschillen van inzicht bestaan, worden betrokken partijen (bedrijven, maatschappelijke organisaties, overheden, onderzoeksinstellingen) uitgenodigd om gezamenlijk een onderwerp te bespreken.

Milieu Centraal wordt nota bene mede gefinancierd door het ministerie van VROM! Lees je iets over het milieu en zie je dat Milieu Centraal er achter zit? Extra kritisch bekijken dus!
Rare lui!

Dit bericht is geplaatst in Andere zaken, Media, Verkeer. Bookmark de permalink.

6 Reacties op jouwenergielabel.nl zonder fiets…