Ziggo interactieve tv: NIET DOEN!! [update2]

ziggo_itv.jpgEnkele maanden geleden ging ik overstag. Ik bestelde het pakket interactieve televisie (ITV) bij Ziggo. Het leek een mooie deal: een goede HD recorder, een elektronische programma gids (EPG) van 10 dagen, uitzending gemist, meer zenders waaronder een aantal in HD.
Het aansluiten ging aardig ook al krijgt Ziggo het voor elkaar veel te veel elkaar gedeeltelijk  overlappende handleidingen mee te leveren. Beeldkwaliteit is prima zowel normaal als in HD. Een hele verbetering dus. Ook fijn dat ik weer wat zenders terug heb die Ziggo de afgelopen tijd uit het anloge pakket heeft gesnoept.

Maar toen begon het
Om de haverklap gedonder met de interactieve TV:  Programma’s terugkijken lukt niet, de EPG doet het niet langer dan 2 dagen (opnemen lukt dan verder dan die 2 dagen alleen handmatig en dat was nu net niet de bedoeling). Helpdesk (na lang wachten): “Dan moet u ITV opnieuw installeren.” wat dan niet werkte omdat er een storing in het ITV systeem was. Of de helpdesk een andere keer (na lang wachten): “Dan moet u de zaak resetten naar de fabrieksinstellingen in daarna ITV opnieuw installeren”. Dat bleek dan natuurlijk ook niet te werken (weer een fout op de server), wel alle eigen instellingen kwijt natuurlijk maar niets opgeschoten.  Of de helpdesk een nog een andere keer (na een kwartier a 10 cent per minuut): “Ja maar meneer, deze storing is al bekend hoor. die staat op de storingspagina bij u postcode.” (waar helemaal geen storing staat op dat moment, de storing verschijnt daar wel 9 uur later. Mijn HD recorder laat inmiddels (na 2 uur wachten) eindelijk weer wat zien anders dan foutmeldingen, maar nog steeds werkt ITV niet.

Opzeggen dus
Maandag gaat er een mail (of moet dat per brief?) de deur uit naar Ziggo. Ik zeg alles op en ze moeten de hele zooi maar terugnemen. Het is toch van de gekke dat je van hun een apparaat koopt dat het alleen maar doet als ze hun diensten voor elkaar hebben, wat duidelijk niet zo is. De helpdesk is vaak bemand met mensen die echt niet weten waar het over gaat en die de meest vreemde oplossingen aandragen. Soms geloven ze zelf een landelijke storing niet totdat ik ze kan overhalen naar hun eigen toestel te gaan kijken. Dat doet het dan ook niet natuurlijk…

Ziggo interactive televisie: Niet doen! Het lijkt een product wat nog in een beta stadium verkeerd en waar de klanten betalend en al de bugs uit moeten halen.

[update] Ziggo adviseert telefonisch op te zeggen.  Dan hoor je op maandagochtend: “De wachttijd is 20 minuten” Dus telefonisch opzeggen kost al 2 euro voordat je ook maar iemand aan de lijn hebt gehad…
“Nee meneer, u zit vast aan een tweejarig contract. Er staat wel dat u telefonisch kunt opzeggen maar dat kunt u niet.” Dat moet dus per brief. Doorverbinden deed hij niet en ik was dus weer enkele euro’s verder. Je kunt  je voorstellen hoe link ik was. Ik heb nog net niet gescholden maar was wel erg kwaad op de ziggo medewerker.
Nu eerst maar eens het Ziggo gebruikersforum gaan bijwerken. Eens kijken hoe ze er daar op reageren…

[update2] Even bellen met consumentenautoriteit.nl. Zij geven aan dat er genoeg redenen zijn om te ontbinden (en niet op te zeggen). Maar dan eerst een aangetekende klacht met een termijn om het op te lossen. Daarna ontbinden.
Brief is nu klaar en gaat naar het postkantoor…

Dit bericht is geplaatst in Andere zaken, ziggo. Bookmark de permalink.

7 Reacties op Ziggo interactieve tv: NIET DOEN!! [update2]