Nat worden in Nederland…

nat_worden_in_nederland.jpgVorige week kreeg ik van Peter Siegmund van het KNMI een artikeltje van zijn hand toegestuurd dat hij eerder publiceerde in het Nederlands Tijdschrift voor Natuurkunde. Het heeft een in het kader van hetregentbijnanooit.nl interessante titel: “Nat worden in Nederland“.

Hij begint zo: “Hoe langer je buiten bent, hoe groter uiteraard de kans dat je nat wordt van de regen.” Dat klinkt logisch :-)
Op hetregentbijnanooit.nl publiceer ik mijn gegevens gedurende mijn woon/werk ritten die enkele reis zo’n 45 minuten duren. Peter gebruikt in zijn grafiek de verzamelde KNMI gegevens van de periode 1906-2004 en komt uit op kans-om-nat-te-worden variërend van 9% in mei tot 16% in december. Deze percentages gelden als je 1 uur buiten bent.

Lees zijn artikel (pdf) voor de rest van de gegevens en weet daarna ook wanneer je het best kunt gaan kamperen in Nederland :-)

Bedankt Peter!

(Artikel geplaatst met toestemming. © Peter Sigmund)

Dit bericht is geplaatst in Weer. Bookmark de permalink.

1 Reactie op Nat worden in Nederland…

  1. Pingback: Te fietsen | week 38 « net eamelje