EyeTV in plaats van Ziggo ITV

eyetv-hybrid.jpgNa het Ziggo interactieve televisie debacle was het tijd voor een andere oplossing: Terug naar analoge TV en dat combineren met een EyeTV Hybrid van Elgato aangesloten op mijn mac. Er moesten wat voorbereiding worden getroffen: Antennekabel van het aansluitpunt naar mijn mac (de EyeTV doet het niet via een USB hub) De LCD TV vast aan de mac (lag al klaar, er moesten alleen wat instellingen aangepast worden). Na een week volgen hier wat eerste ervaringen:

Installeren en Smart Guides
Het installeren  van de EyeTV software en het zoeken van de zenders gaat prima en er staat dus snel na het uitpakken een mooi beeld op het scherm dat van postzegel naar full screen kan met een muis klik. Dan een account aanmaken bij de internet televisiegids TVTV (krijg je een jaar gratis) en de gidsinfo stroomt binnen.
Smart Guides zijn handig: je typt een trefwoord in en de software gaat vanaf dat moment alles opnemen waar dat woord in voor komt. Je kunt de regels op alle mogelijk manieren verfijnen. Reklameblokken weghalen gaat makkelijk met de ingebouwde editor en daarna voor iemand wat op DVD zetten is een eitje met de ingebouwde Toast Light.
Als je de zaak goed instelt dan komt het beeld zo gauw het full screen is op de TV terecht (die dan als tweede beeldscherm fungeert). De kwaliteit van het beeld is prima.

Bediening
Je kunt de zaak bedienen met de meegeleverde remote maar nog makkelijker gaat dat met de Apple remote die toch al bij de mac zit. (Nu nog even iets verzinnen om het geluid van de EyeTV onafhankelijk van de mini jack naar deTV te krijgen: Dat zal waarschijnlijk dit geval worden.)

Tot nu toe opgevallen nadelen

  • Er zit maar 1 tuner in, dus je kunt niet kijken naar iets en tegelijk iets anders opnemen… (niet erg, je kijkt toch op de TV)
  • De EyeTV Hybrid gebruikt de intel processor van de mac om het beeld te verwerken. Dat doet hij zelfs als een andere user is ingelogd en op de computer werkt. Gaat die user echter zware dingen doen (in iTunes een cdtje rippen) dan kan EyeTV het niet meer bijbenen.
    Voor het echte werk kun je dus beter een Elgato EyeTV 250 Plus kopen. Die heeft een eigen processor en knapt zelf het zware werk op… (Jammer, nu ik dat weet had ik eigenlijk zelf de 250 willen hebben, maar die kan straks weer niet zonder losse voeding in een laptop)
  • In principe zou je (omdat de EyeTV het tweede beeldscherm gebruikt) nog kunnen werken op de de mac. Dit veroorzaakt echter af en toe kleine haperingen in het afspelen van de opgenomen TV opnames.
  • Weer een USB poort bezet: Een betere hub kopen met voeding…

Conclusie: Voor 130 euro een prima Low Budget vervanging van de niet werkende Ziggo ITV.
De Hybrid is gekocht bij Xando in Nijmegen.

Dit bericht is geplaatst in Andere zaken, computers, ziggo. Bookmark de permalink.

10 Reacties op EyeTV in plaats van Ziggo ITV

  1. Esther zegt:

    @Knurft

    Quote: “Er zit maar 1 tuner in, dus je kunt niet kijken naar iets en tegelijk iets anders opnemen… (niet erg, je kijkt toch op de TV)”

    Betekent dit dat ik niet naar RTL5 op mijn TV kan kijken en tegelijkertijd een ander programma op RTL4 opnemen? Kan ik alleen maar opnemen als ik verder niets met mijn TV doe, staat bijvoorbeeld uit?

    Ik wil ook graag een eyeTV op een mac mini aansluiten, zoek naar beste oplossing

  2. knurft zegt:

    @Esther: Een TV heeft een tuner en de EyeTV heeft er ook 1 (zoals een videorecorder er ook 1 heeft). Je kunt dus altijd op de TV naar het TV signaal kijken en tegelijk met de EyeTV iets anders opnemen (Ze gebruiken dan beide hun enige tuner).

    Wat niet kan is: Op je computer (via de EyeTV) naar een live programma kijken en tegelijk op die computer met die zelfde EyeTV iets anders opnemen.

    Voor het opnemen maakt het natuurlijk niet uit of je TV aan of uit staat. Als je computer maar aan staat.