Fietsen met 2 achterkanten (en hoe gevaarlijk dat is!)

Fiets met rood voor- en achterlichtVandaag op knurft.net wederom aandacht voor fietsers die gevaarlijk doen zonder dat ze er bij nadenken: Ze monteren zowel achter als voor een rode lamp. (Dit alles in het kader van de stomme koe parade.)

Vandaag overkwam het me weer eens: Het is donker, ik fiets op een fietser af die ik wil inhalen, ik zie het rode lampje snel dichterbij komen (hij/zij rijdt erg langzaam?), ik ben er bijna, maar de fietser rijdt vervelend links, ik ga langzamer rijden om een gevaarlijk situatie te vermijden. Plotseling zie ik dat de fietser op me afkomt! Blijkt de koe ook vóór een rood lampje te hebben :-/ .
Vandaag was er een hoge concentratie fietsen met 2 achterkanten. Ik denk dat dat gevaarlijker is dan helemaal geen lamp. Daar reageer je namelijk voorzichtiger op… Maar goed dat het niet regende, dan is het zicht nog slechter…

[ klik hier voor de gehele stomme koe parade ]

Dit bericht is geplaatst in (lig)fietsen, Stomme Koe Parade, Verkeer. Bookmark de permalink.

4 Reacties op Fietsen met 2 achterkanten (en hoe gevaarlijk dat is!)

 1. Ik zie meer rare dingen kwa verlichting.. blijkbaar zijn er in Utrecht onder studenten lampjes uitgedeeld die uit een rood / wit ledje en een knoopcel bestaan. Het effect is dat ik van de week achter een fiets aanreed waarbij ik vooral de reflectie van mijn koplamp (b+m ixon iq) in de reflector zag en pas toen de fietser een andere kant uit ging rijden zag dat er ook nog een rood vlekje bleef op de reflector wat blijkbaar de verlichting was. Lampjes zoals
  http://www.fietslampjes.nl/index.html?lang=nl&target=d2.html

 2. Remco zegt:

  Hoe stom kan je zijn. De volgende situatie: gescheiden fietspad ten opzichte van de weg (voor auto’s etc.), donker en regen. Je ziet als automobilist iets fietsen op het fietspad en een rood lampje, dat is mooi dan kan je afslaan zonder dat de fietser last heeft van jou en anders om. Helaas rood lichtje aan de voorkant. … Gelukkig heb ik al meerdere keren kunnen stoppen voor deze runderen. Al heb ik ondertussen wel geleerd om op die plek extra voorzichtig te zijn.

 3. mark zegt:

  @ Remco
  Sommige scholieren vragen er gewoon om om in het ziekenhuis te belanden.
  Als je ze aanspreekt krijg je alleen maar een grote mond en als je ze aanrijd krijg jij de schuld omdat ze over de echte oorzaak toch liegen.

 4. Kees zegt:

  Ja hoor! daar was er weer een: Ik nog denken “fiets ik dan zo hard”? Maar helaas, mijn snelheid is nog steeds tussen de 25 en 28 km/u. Dus de conclusie getrokken dat de andere fietser achteruit fietste. Maar ook dat bleek een misvatting. Ook hier was weer sprake van een fietser met 2 achterkanten. Hoe dom kan je zijn op een onverlichtte weg buiten de bebouwde kom. Gelukkig leidde het (ook) in dit geval niet tot een ongeluk, maar een hardverzakking was bij mij wel het resultaat.