Frustrerende fietsenmaker perikelen

treurig2.jpgVanmorgen wederom heen en weer naar de fietsenmaker voor een naar later bleek weer niet geheel geslaagd bezoek.
Een korte samenvatting:

Eerste bezoek: Ongeveer 1 keer per jaar gaat mijn ligger naar de fietsenmaker voor een grote controle. Dat mag best als je er 6000 kilometer per jaar op fietst. Er waren wat zaken aan de hand: De voorvork (met vering) moest vervangen, er zat speling in het achterwiel. Balhoofd zou versleten kunnen zijn, remblokjes, algehele controle.  Ik had daarvoor een lijstje gemaakt. Tijdens het met mij samen nalopen van dat lijstje in de winkel merkte Hans op dat de achtervelg ook aan vervanging toe was. Ik gaf aan dat hij dat gelijk kon doen.

Tweede bezoek: Pas na anderhalve week kon ik mijn fiets ophalen. Ik liet mijn bukfiets achter. Ik was de fiets langer kwijt dan normaal omdat de Voorvork verkeerd geleverd bleek te zijn, kan gebeuren. Ik constateerde dat het sturen te zwaar ging. Hans stelde het balhoofd bij (bleek gedeeltelijk vervangen) en ik ging vrolijk op weg. Onderweg bleek het sturen nog steeds te zwaar te gaan, vermoeiend en onrustig. Thuis bleek ook dat de achtervelg niet vervangen was.

Derde bezoek: Ik leverde de ligger weer af en nam de bukfiets mee waarvan wat spaken waren vervangen. Na 1 kilometer schoot mijn wiel aan de rechterkant los. Ik weer terug (lopend) naar Hans om het wiel vast(ter) te laten zetten en met tegenwind naar huis op de bukker.

Samenvattend: Ik weet dat Hans (van Elan) een prima fietsenmaker is, maar je moet ook de zaken die je in de winkel bespreekt LATEN OPSCHRIJVEN WAAR JE BIJ BENT!  :-)

Dit bericht is geplaatst in (lig)fietsen. Bookmark de permalink.

3 Reacties op Frustrerende fietsenmaker perikelen

  1. Wim zegt:

    Moet nogal wat gebeuren ? Hoeveel km’s heb je gemaakt dan in totaal op je fiets dat er zoveel vervangen moet worden ?

  2. knurft zegt:

    @Wim: De fiets is volgens mij derdehands. Ik heb er inmiddels zo’n tienduizend op gefietst denk ik . Af en toe wat vervangen is niet zo vreemd hoor :-) Ik vermoed dat de voorvork nog origineel was en erg zachtzinnig ga ik (en trouwens ook de beruchte Graafse klinkerweggetjes) niet met mijn fiets om…

  3. struikelaar zegt:

    Ik weet nog een hele goede fietsenmaker (o: