Verband tussen ligfietsen en seksuele geaardheid?

homo_knurft.jpgOK, als ik 3 naast elkaar fietsende heren van een jaar of 14 met moeite maar ruim passeer omdat ze niet reageren op mijn bel terwijl ze zowel het heen- als het terugfietspad blokkeren dan weet ik dat ik niet met de meest intelligente types te maken hebt.

Als ik dan tijdens het passeren de woorden “Heeee! stomme Lig- homo!” hoor dan bevestigd dat mijn eerdere conclusie. Ik gooi m’n arm met een wegwerpgebaar de lucht in en fietst vrolijk verder (zonnetje schijnt, wind in de rug, je kent dat wel…)

Als ik dan een paar honderd meter verder, terwijl ik optrek bij een stoplicht in de spiegel hetzelfde groepje schreeuwend als dolle dwazen achter me aan zie komen dan is dat al weer een bevestiging maar ook komt er bij mij dan een gezonde nieuwsgierigheid bovendrijven.

Ik rem, stap af en draai me om zodat ik de heren kan vragen wat de bedoeling van deze woeste performance is. Zij remmen ook, blijven op (veilige?) afstand staan en schreeuwen door elkaar heen zodat me de bedoeling nog niet echt duidelijk wordt. Uiteindelijk blijkt dat zij vonden dat ik mijn middelvinger niet mocht opsteken, waarom ik dat dan had gedaan?

Ik leg uit dat ik mijn middelvinger niet heb gebuikt (had ik best kunnen doen trouwens :-) vertel ze wat ze zelf de afgelopen honderden meters aan asociaal gedraag ten toon hebben gespreid en vraag ze waar ze in Gods naam mee bezig zijn?

De reactie van de heren was te voorspellen. De zinnen die vanaf dat moment gebruik werden zijn niet voor herhaling vatbaar maar enkele termen zal ik hier noemen: “Vuile lig-homo!”, “Stomme Aso!”, Een korte benaming voor het mannelijk geslachtsdeel etc.

En vredig vervolgden wij onze wegen…

Blijft over de interessante vraag:
Is er een verband tussen ligfietsen en seksuele geaardheid? Ik hoor de opmerking onderweg heel vaak,  heb er op mijn werk al vaker met meerdere collega’s (zowel homo als hetero) over gesproken, maar hen is ook niets bekend over dit verband…

Kan iemand a.u.b. zijn of haar licht op deze zaak laten schijnen?

[ klik hier voor de gehele stomme koe parade ]

Dit bericht is geplaatst in (lig)fietsen, Andere zaken, Gezondheid, Stomme Koe Parade, Verkeer. Bookmark de permalink.

9 Reacties op Verband tussen ligfietsen en seksuele geaardheid?