compenseren van de aftakeling

bril-met-lampjes.jpgAls je zoals ik uit januari 1963 ben (volgens het KNMI de koudste winter van de vorige eeuw, geen wonder dus dat ik bij min 11 en door en over sneeuw en ijs gewoon op het fietsje spring :-) dan is de aftakeling nu zo’n beetje begonnen. Het lezen van kleine lettertjes is bijvoorbeeld iets wat de laatste tijd niet meer zo goed gaat. De leesbril zit er dus daadwerkelijk aan te komen.

Met lampjes
Fijn dus dat 1 van de kado’s dat probleem direct aanspreekt: Een leesbril, of eigenlijk gewoon een dubbel vergrootglas +1, met daarin twee led-lampjes! Gisteren direct uitgeprobeerd op pagina’s 26 t/m 29 van de omgekeerde achterkant van het boek “Een hartverscheurend verhaal van duizelingwekkende genialiteit” van Dave Eggers. Dat waren de enige pagina’s van dat boek die ik eerder niet kon lezen. De letters zijn daar dan ook wel belachelijk klein. De schrijver zegt daarover (in diezelfde mini letter) “Dit gedeelte kan door de meesten worden overgeslagen, want het is pedant en irritant en gericht tot slechts enkelen.”
Nou, het werkt en de bril staat me fantastisch. Ik denk niet dat ik nog naar de opticien hoef om mijn ogen te laten meten. ’t is OK zo ;-)

(Verder merk ik trouwens wat van de aftakeling als ik eens een keer van de fiets schuif. De ontstane vel-loze plekken blijven veel langer vel-loos dan enkele jaren geleden toen ik nog een slanke knappe jonge god was. Ahum…)

Dit bericht is geplaatst in Andere zaken, Gezondheid. Bookmark de permalink.

4 Reacties op compenseren van de aftakeling

 1. struikelaar zegt:

  Spreek voor jezelf… :)

 2. Wammus zegt:

  Gefeliciteerd met je verjaardag!
  Hele hippe bril, doet me aan de film Tron denken!

 3. Wijnandt zegt:

  Wacht maar tot je 70+ bent, net als ik, met nog ’n paar medicaties erbij die niet bevorderlijk zijn voor het ontplooien van je dan nog resterende krachten.

  Kortom, niet zeuren dus: die aftakeling is nog maar net begonnen en stelt nog niks voor.

 4. Struikelaar zegt:

  Dat laatste komt omdat je nu harder fietst…