Nieuwe fietsenmaker in Grave :-)

logo-fietsplus.jpgWat een opluchting!
Vanaf deze week is er een nieuwe fietsenmaker in Grave: “Fietsplus Marton“. Helemaal nieuw is hij niet want Marton Roelofs was al jaren actief als “Marton Bikeservice” (gericht op mountainbike, race en bmx) maar nieuw is dat hij zich nu op een meer doorsnee fietspubliek is gaan richten, en dan ook nog vanuit een pand in het centrum van Grave.

Tot nu toe moesten wij het doen met “G. van de Braak tweewielers”, een zaak waar ik al heel lang niet meer naar toe ging omdat G zich vrijwel nooit aan afspraken hield. Heel vervelend en totaal niet klantvriendelijk…

Ook elektrisch
Naast bmx fietsen gaat Marton in zijn nieuwe zaak een breed assortiment aan bieden: van kinderfiets tot luxe e-bike en alle sportieve fietsen zoals race, atb en fietscross. Ligifetsen zie ik hem nog niet verkopen ;-) maar ik ben benieuwd of hij iets met mijn beixo Slim met cardan as kan als dat nodig is.

Ik ben net even langs geweest om de mooie zaak te bekijken en om hem succes te wensen. Altijd spannend, een nieuwe zaak beginnen. Zijn startpositie is niet slecht, met een concurrent die zich niet aan afspraken houdt. En hij heeft mij als nieuwe klant :-)

Er gloort hoop op fietsenmakers-gebied voor fietsers in Grave ;-)

Dit bericht is geplaatst in (lig)fietsen, onderhoud. Bookmark de permalink.

13 Reacties op Nieuwe fietsenmaker in Grave :-)

 1. Peter zegt:

  Ik ben laatst bij die nieuwe fietsmaker geweest, pfff nou wat een groot assortiment zeg er staan net 20 fietsen. op de site staan alleen bmx fietsen. met handen in zijn zakken staat hij zijn klanten te woord. adverteerd met gratis koffie. kom op zeg als ik een nieuwe fiets koop krijg ik natuurlijk gratis koffie! Ben niet goed behandeld en dus Wel naar vd Braak gegaan in zijn nieuwe pand in Escharen . Wow daar staan pas een groot aantal fietsen of ze zijn erg snel te bestellen.Zelfs mijn nieuwe fietsen zijn bij me thuis bezorgt, dat noem ik pas service. ben het dus niet eens met je mening over marton.

 2. knurft zegt:

  Ik heb liever iemand die mij (vol fiets enthousiasme) met de handen in de zakken te woord staat en zich daarna ook aan de afspraken houdt dan iemand die enthousiast met de handen uit de zakken van alles beloofd maar daar zich daar niets van aantrekt.

  Het lijkt er op dat vd Braak een klanten die een nieuwe fiets besteld heel anders behandeld dan klanten die een tweedehandsje komen kopen of voor een reparatie komen. Bij vd Braak: 4 reparaties in anderhalf jaar, 4 x voor niets op de afgesproken dag langsgekomen: Niets gedaan.
  2 keer een bestelling voor onderdelen geplaatst: niet binnen op de afgesproken tijd, geen afgesproken telefoontje etc.

  (En waarom verhuist een zaak die al jaren in Grave zit een aantal maanden na de komst van een nieuwe fietsenmaker (die zelfs nog een klantenkring moet opbouwen) opeens na een andere plaats? Ik was vast niet de enige met dit soort klachten…)

  Inmiddels bij Fietsplus Marton een aantal reparaties laten uitvoeren, niet standaard banden besteld etc: Allemaal prima gedaan, exact op tijd. daarna na prima een nieuwe fiets aangeschaft.

  Misschien heb je geluk en is vd Braak tot de conclusie gekomen dat een nieuwe start de mogelijkheid met zich mee brengt ook een nettere manier van omgaan met klanten in te voeren? (Of je moet een nieuwe fiets kopen om service af te dwingen?)

  En weet je zeker dat je geen familie bent of aandelen hebt? :-) Als ik het goed heb woon je maar 100 meter van zijn vorige zaak af. Misschien behandelt hij (ex) buurtgenoten ook beter dan andere klanten?)

  Maar misschien ben je gewoon een tevreden klant.
  Dat zou best kunnen…

 3. zoals bij elk bedrijf waar mensen werken worden fouten gemaakt en bij G. v/d Braak 2-wielers is dat niet anders.
  Service en klantvriendelijkheid staan hoog in het vaandel.
  Durf daarom ook te zeggen dat de klantenkring groot is met tevreden klanten.
  Maar alleen klanten die vragen of met een klacht komen kunnen geholpen worden.
  Tevens weten we dat we niet iedereen gelukkig kunnen maken en daarom is het maar goed dat we in de buurt collega’s hebben.
  Marton is een uitstekend bedrijf en zeker ook een aanwinst in Grave.

  De verhuizing van G. v/d Braak 2-wielers is geen geheim en zat er al jaren aan te komen, we zijn simpelweg uit ons jasje gegroeit.
  Door de verhuizing naar de andere kant van Grave hebben we voortaan ook een gratis haal en breng service voor onze trouwe klantenkring.

  Iedereen inclusief ik heb bedrijven waar ik liever niet kom of slechte ervaringen mee heb, maar om ze nu te proberen af te branden op een forum……

 4. knurft zegt:

  @G van de Braak:
  Je schrijft: “Iedereen inclusief ik heb bedrijven waar ik liever niet kom of slechte ervaringen mee heb, maar om ze nu te proberen af te branden op een forum……

  Voor de duidelijkheid: Dit is geen forum maar mijn persoonlijke website. Er komen hier, ook al worden mijn posts schaarser, nog altijd 3000 unieke bezoekers per maand. De meeste bezoekers komen op de site vanwege de fietsgerelateerde berichten. Informatie over de kwaliteit van een fietsenmaker is dus nuttig voor de bezoekers van deze site.

  En ja, internet is een medium waar je kunt laten weten als iets goed of niet goed is. Of dat nou Ziggo is of G. van den Braak. Daar moet je maar tegen kunnen. (En dan een ex buurtgenoot vragen een positief stukje te schrijven! Dat helpt vast! :-)

  Zoals je zegt: “Waar mensen werken worden fouten gemaakt.” Maar een flink aantal vergelijkbare fouten achter elkaar gaat te ver en verdient een vermelding.
  Zelfs nadat ik de laatste keer letterlijk had aangegeven: “Weet je zeker dat ik die dag met mijn dochter naar die fiets kan komen kijken, ik wil niet weer voor niets komen?”. En weer kwamen we (na een hele week!) voor niets, er was niets met de fiets gedaan…

  Ik hoop dat het inmiddels beter gaat, en als je verhaal klopt heb je maar 1 gezin minder als klant.

 5. snip zegt:

  hiep hoi Fiets weggebracht naar nwe fietsenmaker Marton in Grave. Vriendelijk en professioneel onthaal bij Marton.
  Hij had echter wel een beetje teveel werk aangenomen, dus na 2 weken de fiets onverrichter zake opgehaald ( want het zou nog zeker een aantal weken gaan duren….) en dus maar naar Wagenberg gebracht in Overasselt. Fiets was binnen een week klaar, hiep hoi. …. Toen ik echter naar huis fietste vanuit Nederasselt naar Grave, kraakte en knarste het vervaarlijk….bij ” naaf van het achterwiel” waar alleen een nieuw setje tandwielen op was gezet door Wagenberg. Bij nader inzien was de binnenkant van het ding totaal verrot en zat vol vuil….. dus niet eens uit elkaar gehaald tijdens de ” fiets technische ” reparatie door Wagenberg.
  … KRAK….deed de naaf,….en ik kon verder naar Grave lopen. Onderweg briesend van woede nagedacht….ik ga nog 1 keer naar terug naar Marton Fietsplus. Daar aangekomen word ik wederom vriendelijk onthaalt en leg het probleem uit. Vanavond ( 3 dagen later ) om half 10…in de avond…. mijn correct gerepareerde fiets opgehaald. Hij loopt als een nieuwe !!!
  Ik zeg ” Vakmanschap is Meesterschap ” . Deze 2e kennismaking met Marton Fietsplus maakte alles goed, en eerlijk duurt het langst.
  EN afspraak… werd uiteindelijk ook afspraak.
  Oja,…by the way…. Wagenberg had ‘ carte blanche’ om mijn fiets te repareren en te reviseren… ik heb daar 161 afgerekend. Geen punt hoor,…. maar absoluut WEL een punt als er half werk geleverd wordt. Dit muisje heeft nog een staartje…

 6. knurft zegt:

  En dan weet ik uit betrouwbare bron (ahum… dat ben ik zelf dus :-) dat Marton bij drukte duidelijk aangeeft dat dat zo is, en hoe lang dat eventueel zou kunnen gaan duren… Dat is dan weer een nadeel van een goedlopende fietsenzaak: Het is er vaak druk…

 7. paco zegt:

  Geachte lezers!

  Bij deze een reactie van mij op alle bovenstaande berichten.
  Ik kom al jaren bij Van den Braak Tweewielers, wij krijgen hier altijd de juiste service zoals we van de heren gewend zijn. Alle 4 de fietsen komen hier vandaan, garantie is altijd netjes opgelost. Koffie is altijd goed en de heren nemen de tijd om je te helpen.
  En ok soms kan het zijn dat onderdelen iets later aan komen, maar dat ligt ook wel eens aan leveranciers en bodes, wij hebben daar zelf ook wel eens last van dus…
  En ieder mens vergeet wel eens iets, daarvoor zijn we mensen of je nou jan,piet of klaas heet…( waarschijnlijk vergeet je zelf ook wel eens iets van de boodschappenlijstje te kopen)

  Tot slot wil ik nog even kwijt dat iedere hollandse ondernemer een kans verdient om zijn zaak op te bouwen en kunnen verbeteren waar nodig! Dus gewoon lekker naar de gene gaan waar jij zelf een goed gevoel bij hebt.

 8. paul zegt:

  Wat kan jij negatief zijn over van den Braak Tweewielers. Dat hebben ze zeker niet verdiend.

 9. knurft zegt:

  @paul @paco: Ik spreek puur uit eigen (meerdere elkaar opvolgende negatieve) ervaringen. Dus waarom ze mijn mening niet verdiend hebben snap ik niet helemaal.

 10. paul zegt:

  Omdat het ook eerlijke en hardwerkende mensen zijn. Dat jij nou net andere verwachtingen hebt, als dat zij voor jou waar kunnen maken, betekent nog niet dat ze slecht zijn. Je hebt gewoon een andere fietswinkel nodig. Dat kan ook zonder van den Braak zwart te maken. Of ben jij zonder fouten?

 11. knurft zegt:

  @paul: Dat ik een aantal keer achter elkaar na een een duidelijke afspraak voor niets naar de winkel kom is toch wat anders dan “Dat jij nou net andere verwachtingen heb”. En als jij het niet met mij eens bent (wat mag) dan begin jij toch ook een informatief blog waarin je het tegendeel bewijst?
  Ik geef op dit blog mijn mening en mijn ervaringen weer. En meer niet.

 12. Jan zegt:

  De service van Wagenberg tweewielers in Overasselt lijkt prima op het moment dat je daar iets koopt. Maar zodra het om ‘after-sales’ gaat proberen ze overal onderuit te komen. Eigenlijk kennen ze het woord ‘ service’ niet. Voor alles willen ze geld zien en garantie proberen ze ook door je neus te boren. Ook een onderdeel achteraf bestellen voor een daar gekochte fiets doen ze heel moeilijk over, of doen het gewoon niet. Dan zit jij met een 1 1/2 jaar oude fiets met problemen, waar je als particulier niet in staat bent onderdelen voor te bestellen. Ze laten je vallen als een baksteen. Mijn advies: doe zaken met een andere dealer…
  Die dealer is wat mij betreft G. vd Braak. Prima zaak met wel een goede after sales. De twee gloednieuwe fietsen die ik bij Wagenberg heb gekocht zijn naar tevredenheid bij vd Braak in onderhoud. Wagenberg heeft een enorme arrogantie, en dat zal ze nog eens flink opbreken. Ik koop daar nooit meer een fiets. Gewoon een extreem slechte service daar.

 13. knurft zegt:

  En nu zet ik de reactiemogelijkheid op dit bericht op slot, ik heb er genoeg van! :-)