Meer grip op de fiets bij gladheid zonder banden verwisselen!

Zou dat niet prachtig zijn? Dat je de standaardregels voor fietsen bij gladheid (niet remmen, niet sturen) gewoon aan de je pedaal kon lappen en met voldoende grip je route af kon leggen? En dat zonder het verwisselen van je banden door winterbanden?

Sneeuwketting
Het likt  er op dat de Nederlandse ontwerper Cesar van Rongen daar iets op heeft gevonden. Het is een “sneeuwketting” die je om je band heen kunt leggen en die je spant met twee kabeltjes. Je hoeft hier dus niet je hele band voor te verwissellen. Het ding is opvouwbaar en binnen een minuut te monteren.
Helaas is het concept, en dat wil meestal zeggen dat er (nog) geen fabrikant is die het apparaat in productie heeft genomen.

Nadeeltje
Ik zie ook wel een nadeel: Veel moderne fietsen hebben heel weinig afstand tussen de band en het spatbord. Dat gaat dus niet passen, maar daar is voor de echte veelfietser vast wel iets op te vinden.

Als dat ding voor een redelijke prijs op de markt komt dan koop ik een set! En ik weet zeker dat er onder ons veelfietsers heel veel interesse is. Wel zorgen voor setjes voor de standaard wielmaten natuurlijk :-)

Kom op Cesar! Hoe staat het er mee? (Ik heb hem een mailtje gestuurd, wie weet…)

(Met dank aan ligfiets.net die mij op dit prachtige concept attent maakte.)

Dit bericht is geplaatst in (lig)fietsen, de winter door, Verkeer, Weer. Bookmark de permalink.

2 Reacties op Meer grip op de fiets bij gladheid zonder banden verwisselen!