Knurft WordPress info

Onderstaande gegevens kloppen niet meer. Misschien schrijf ik hier nog een update :-)

Voor het maken van deze site maak ik vanaf 13 september 2007 gebruik van het programma WordPress. Het is een gratis programma op basis van PHP en MySQL dat oorspronkelijk is gemaakt om snel een blog (web log) op te zetten. Na doorontwikkeling en door de inzet van te installeren Plug-ins is het een bijna volwaardig CMS (content management systeem), een systeem om makkelijk een website op te zetten en hem daarna vanuit een willekeurige browser te onderhouden.

Kurft.net maakt op dit moment gebruik van WordPress 2.2.2 nederlands
Het uiterlijk wordt bepaald door het thema: Mandigo 1.25 Dat thema is erg flexibel. Er is vanuit WP al veel in aan te passen zonder dat je in PHP of CCS codes hoeft te sleutelen.

Hieronder vind je een lijst van de op Knurft.net gebruikte WordPress plug-ins op alfabetische volgorde. D.m.v. die plug-ins kun je op een simpele manier de functionaliteit van een WordPress site uitbreiden.

Enig onderzoek is vereist. Er zijn veel plugins die vergelijkbare dingen beloven. Soms doen ze niet wat ze beloven. Dan werkt het bijvoorbeeld niet goed in een van de recente browsers.
Plug-ins kunnen elkaar ook in de weg zitten. Sommige plug-ins werken plotseling niet meer goed in nieuwere WordPress versies. Goede ondersteuning is dus van belang.
En testen dus!

Akismet 2.0.2
Akismet controleert de aan knurft.net toegevoegde commentaren op spam d.m.v. een database. Hij zet verdachte commentaren apart ter goedkeuring.

Audio player 1.2.3
Een mp3 speler waarvan het uiterlijk aan te passen is.
muziekspeler-voorbeeld.jpg

BM Custom Login 1.0
Maakt het redelijk makkelijk een zelfgemaakt inlogscherm voor WordPress te gebruiken. Omdat het een plug-in is blijft dat scherm ook beschikbaar na een WordPress update.

voorbeeld_inlogscherm.jpg

Breadcrumb 0.5.1
Laat in een pagina zien waar je bent, en hoe je er bent gekomen.
breadcrumb-voorbeeld.jpg

Collapsible Archive Widget 2.0.1
Zorgt ervoor dat het archief is ingeklapt. Klik op een jaar en het klapt uit.

uitklaparchief-voorbeeld.jpg

Dagon Design Form Mailer 5.33
Hiermee maak je mooie en simpele formulieren met een antiespam overtyp controle tekstje.
Kijk hier voor een voorbeeld op knurft.net

Executable PHP widget 1.0
In WordPress kun je Widgets gebruiken om zaken in je sidebar te zetten. PHP code werkt daar niet in. Deze plug-in zorgt ervoor dat dat wel werkt.

Favicon Manager 0.1
Zet op een makkelijke manier een favicon in je site. (Een favicon is dat kleine ikoontje dat je ziet in de adresbalk van je browser)
favico-voorbeeld.jpg

Folding Pages Widget 1.0
Laat je pagina’s zien met de mogelijkheid de subpagina’s uit te laten klappen.

Google Analytics 0.68
Met Google Analytics kun je het bezoek aan je site monitoren. Deze plug-in zorgt ervoor dat je GA code vanzelf in je hele WordPress site komt te staan.

Let It Snow! 1.3
Als het winter is en het sneeuwt dan zet je deze plug-in aan zodat het ook sneeuwt op op je WordPress site :-)

Lightbox 2 Plugin 0.7
Als deze plugin aan staat verschijnt een grote foto niet meer kaal na het klikken op een thumbnail. Lightbox verduistert de pagina en zet de foto er met een animatie mooi bovenop.
voorbeeld-lightbox-knurft.jpg

My Page Order 2.2
Door middel van slepen kun je je pagina’s makkelijk in een gewenste volgorde zetten.

NextGEN Gallery 0.74
Een mooie gallery voor plaatjes in WordPress. Je kunt makkelijk foto’s uploaden in een gallery, een watermerk toevoegen, een diaserie maken, in de sidebar een willekeurige greep laten zien van je foto’s. In en gallery is te bladeren. Deze plug-in werkt goed samen met de Lightbox 2 plugin die hierboven beschreven is
Klik hier voor een voorbeeld van een losse gallery.

NextGEN Gallery Widget 1.12
Hiermee kun je op een makkelijke manier een functie van de NextGEN Gallery toepassen in je sidebar.

Page Links To 1.4
Laat je door het toevoegen van een Meta tag “links_to” bepalen waar je uitkomt na een klik op de pagina link. Dat kan intern of extern zijn.

Search Everything 3.01
Wordpress was blog software. Zoeken kon je alleen in de blog. Search Everything stelt de bezoeker in staat ook in pagina’s te zoeken.

WordPress Database Backup 2.1.2
Zorgt voor een On-demand of automatisch op een door je zelf vastgesteld tijdstip gemaakte backup van de WordPress MySQL database. Je kunt hem per mail ontvangen of op je server laten opslaan.

WP-Polls 2.20
Maakt het simpel om een vragenlijstje te plaatsen. Het stemmen is te controlleren door IP-nummer controle, door een cookie, of een combinatie van beiden. Na het stemmen zie je vanzelf de uitslag.

WP-Polls Widget 2.20
Maakt het mogelijk om d.m.v. slepen een onderzoek gemaakt in WP-Polls in je sidebar te zetten.

2 Reacties op Knurft WordPress info

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *