Flevo Trike

Op 7 februari 2005 heb ik via marktplaats een Flevo Trike gekocht. Het is geen doorsnee ligfiets omdat hij samen met zijn broer (of zus) de Flevo Bike als enige fiets een zogenaamde kantelknik besturing heeft. Het stuur is er wel, maar alleen om je aan vast te houden en om een rem- en versnellingshandel en een bel te kunnen plaatsen. Sturen doe je met je benen.

Nou, dat heb ik geweten het heeft me veel zweet en doorzetttingsvermogen gekost om er op te leren fietsen. Toen ik het echter door had was het een prachtige fiets. Leker snel, schuin in de bocht, handen vrij om een banaantje te pellen. Heerlijk.

De Fiets is nu verkocht. Na het in gebruik nemen van mijn knurft Allewder stond hij maar zielig te zijn in de schuur. Zijn nieuwe baasje gaat hem weer volop gebruiken…

NB:

  • Op de foto’s zie je nu twee normale pedalen. Die zaten er origineel op. Ik ben overgestapt op SPD pedalen. Ik kreeg last van mijn heupen omdat je en trapt, en stuurt, en ook nog je benen naar voren moet houden. Na het monteren van de nieuwe pedalen waren alle klachten binnen twee weken weg.
  • Voor de Trike zijn twee bakken beschikbaar die zijn loei(!) duur. Ik heb een bak van 2,50 EUR bij de marskramer gekocht. Voldoet prima ;-)

Reacties zijn gesloten.