Nazca Pioneer

Knurft Nazca PioneerBegin mei 2008 heb ik na veel wikken en wegen een andere ligfiets gekocht. Een hele mooie Nazca Pioneer bovenstuur van een paar jaar oud. Voor- en achtervering, 3 naaf 9 derailleur versnelling. Ik moet er erg aan wennen, wegrijden, sturen, stoppen. Het is allemaal heel anders dan in de Knurft.

Waarom een opvolger voor mijn Knurft Alleweder?
Ik had in mijn blog al eerder aangegeven dat ik me steeds meer begon te ergeren aan mijn mede verkeersdeelnemers: Scholieren reageren niet ook al rijden ze 3-dik, niet toeteren is niet goed, wel toeteren ook niet, ik sta regelmatig stil bij een blokkade door een bestelbus of iets dergelijks waar ik met een smalle fiets gewoon door zou kunnen rijden. Ik fiets steeds vaker door de stad en ook dan is de Alleweder niet optimaal.
Ik ging dus op zoek naar een wat hogere, comfortabele en smallere fiets en die heb ik gevonden.

[navigeer door de foto’s door op de linker of de rechter helft te klikken…]

 

Tijdens een relaxed ritje op mijn nieuwe Pioneer naar Elan in Nijmegen zijn wat zaken aangeschaft:

  • Magneetje voor de computer (werkt :-)
  • Langere standaard (past zonder aanpassingen :-)
  • verloopnippeltje voor de franse ventielen
  • Nieuwe pomp (injex 34x Tzoom)
  • Nieuwe voorlamp (BM IXON IQ (5 uur 40 lux/40 uur 10 lux op 4 x AA met oplader)
  • Tassen 2 x Ortlib Back-Roller Plus (in bestelling)

Het ritje heen en terug verliep erg goed. Waar ik nog heel erg aan moet wennen is het wegrijden. De versnelling en de pedalen moeten goed staan anders zwalk ik weg i.p.v. een soepele start. Verder is het zo dat ik in krappe bochten met mijn hak tegen het 26” voorwiel kom. Aanwennen om dan even niet te trappen dus. Ik moet ook wennen aan het gevoel dat hij (in vergelijking met mijn Alleweder) in de bocht “duikt” als hij voorbij een bepaald punt is. Een Alleweder “smijt” je in de bocht :-)

Thuis alles gemonteerd (voorlamp paste niet maar met wat fantasie zit dat nu ook goed, dynamo er af, trap buis nog iets langer: Prachtige fiets.

Reacties zijn gesloten.