Alle(regen)weder :-[

Weerkaart nedreland met storm en onweerVandaag voor de tweede keer heen en weer naar mijn werk (18 km enkele reis tussen Grave en Nijmegen).
Op de terugweg barst (nog in Nijmegen) een enorme storm en hoosbui los. Binnen 2 seconden word ik geconfronteerd met een nadeel van de Alleweder tegen over de Flevo Trike: Fiets je op een Trike in de stromende regen, dan valt de regen op je borst en loopt er af. De klep van de pet houdt de ogen vrij. Fiets je in de zelfde omstandigheden in een Alleweder dan klettert de regen op het zeiltje vlak voor je ogen, en dan waait alles onder de pet klep door in je ogen…
Ik zag werkelijk niets meer en moest korte tijd mijn snelheid tot stapvoets terug brengen. Nu snap ik dat opstaande randje op het kapje van de mango en de Quest. zou dat daar mee te maken hebben?
Dat de omstandigheden uitzonderlijk waren bleek uit het feit dat ik een aantal volle bushokjes passeerde. Die waren bevolkt door buikfietsers :-)

Dit bericht is geplaatst in (lig)fietsen, Weer. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.