Richtingaanwijzers (stap 2)

Alleweder richtingaanwijzer achterWat later dan gedacht (geen tijd), stap 2 van het hoofdstuk richtingaanwijzers op de Alleweder. Dit is een LED Varesi achterlicht. Het is door ELfiets aangepast zodat het bij lagere spanning goed werkt. De richtingaanwijzers zijn nog niet aangesloten omdat de schakelaar niet doet wat hij moet doen…
Later meer :-)

Dit bericht is geplaatst in (lig)fietsen, Modificaties. Bookmark de permalink.

3 Reacties op Richtingaanwijzers (stap 2)

 1. Michiel Adriaan zegt:

  Ik heb ongeveer ‘n zelfde lichtbakje achter de FAW zitten (iets smaller). De mijne
  heeft eveneens witte ledjes achter ‘n oranje glaasje en de lichtopbrengst houdt door die breking dan ook niet over!
  In het jaar van constructie van die dingen bestonden er ook nog geen oranje leds: Nu wel en ze hebben ‘n nog betere lichtopbrengst dan de witte.
  Ik heb dan ook via Marktplaats 25 0,5mm leds laten opsturen die ik parallel aan de schakeling wil koppelen.En in de gaten lijmen om te beginnen die overblijven als ik de oude gloeilampbehuizingkjes vd zijkanten haal…

  Excuus vh gedetaileerde woordgebruik. Ik zit ook net ‘Robocop’ te kijken!

  Mvg Mick

 2. Gerard Poels zegt:

  Ik heb inmiddels besloten deze lamp te verwijderen. De richtingaanwijzers achter geven te weinig licht. Ik denk er over om achter twee lampen zoals voor te monteren. Zowel voor als achter wil ik dan leds inbouwen.

 3. Michiel Adriaan zegt:

  De schakeling die erbij hoort met ‘t printplaatje erin ed bedieningsknopjes vond ik terug in de Alleweder.’t Werkt nog en mijn idee is eigenlijk om gewoon de voedingsbaterijen hooguit zwaarder te kiezen als ze snel gaan leegraken (met meer leds).Dus van de AAA’s AA’s te maken of zo: Maar met ‘t zelfde eindvoltage natuurlijk.
  Voor mij liever geen zware accu meer: in de Randstad hoef je toch alleen maar gezien te worden.
  En dan heb je meer aan ‘n hoofdlampje m.i. met die hoge aaaso bakken van Pietheld!

  Mvg Mick