Wauw! (en GRRRRR!)

Deze week maar twee dagen naar mijn werk en iets heel moois gezien, maar ook iets gevaarlijks meegemaakt:

Het mooie: Ik reed Alverna uit het fietspad op richting Grave. Ik zag in mijn ooghoek iets mee vliegen en dacht aan een meeuw. Ik keek naar rechts en zag een prachtige buizerd 20 meter van me vandaan op 5 meter hoogte met me meevliegen (of reed ik met hem/haar mee?) langs de bomenrij. Prachtig! :-)

Link naar Modern MechanixHet gevaarlijke: Ik reed met een behoorlijk vaart over het fietspad van de Groenestraat in Nijmegen. Een jonge dame vond het nodig om zonder op of om te kijken vanaf de straat het fietspad op te schieten. Waarschijnlijk moest ze al vaart maken omdat ze de oversteek eigenlijk niet kon halen tussen het drukke autoverkeer. Ik had direct door dat remmen nauwelijks meer nut had :-[ Een schreeuw deed haar opkijken en afremmen en ik gooide mijn Alleweder tussen de stoeprand en haar fiets. De flexibele bolle voorkant schampte haar voorwiel en zorgde er voor dat de verwachtte klap gelukkig alleen maar een schamp werd. Op een kleine kras na geen schade aan mijn fiets. Ik heb niet de moeite genomen om te stoppen. In mijn spiegel zag ik de dame met een verdwaasde blik en een fiets in haar hand. Iemand die zonder het andere verkeer een blik waardig te gunnen zich zelf en andere weggebruikers zo in gevaar brengt verdient verder geen aandacht en energie van mij (op een paar krachttermen na dan…).

(Misschien toch eens zo’n fiets als hierboven aanschaffen, dan zie je zo’n dame tenminste al enkele minuten van te voren aankomen :-)

[ klik hier voor de gehele stomme koe parade ]

Dit bericht is geplaatst in (lig)fietsen, Stomme Koe Parade, Verkeer. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.