Hoezo “onplatbaar” ?

Alleweder Schwalbe Marathon Plus bandOmdat ik niet van platte banden houd heb ik onder mijn Alleweder (zoals ook onder mijn Flevotrike) altijd Schwalbe Marathon Plus banden. Ik rijd al jaren lek vrij. Mijn huidige banden zijn 2500 kilometer/5 maanden oud.

Op hun site staat:
“Marathon Plus: Een lekke band behoort tot het verleden. De onplatbare band: de SmartGuard® lekbeschermingslaag uit een hoogelastisch, speciaal caoutchouc is bijzonder sterk. Deze laag biedt ingereden scherpe voorwerpen zoals b.v. glasscherven en kleine steentjes, een constante weerstand. Zelfs een ingereden punaise kan deze beschermlaag niet doordringen.

Da’s dus niet waar. Gisteren had ik mijn eerste lekke band in jaren. Er zat een punaise in mijn band :-[
Gelukkig heb ik niet de neiging om de punaise er uit te trekken als ik nog onderweg ben, dus ik heb de band pas leeg laten lopen toen ik op mijn werk was. Mijn solutie bleek al zo lang niet meer gebruikt dat het niet meer werkte. Op de ligfiets lijst las ik over de Park Tool Super Patch Kit. Hele goede plakkertjes met een stukje schuurpapier die plakken zonder solutie. Vandaag maar eens kijken of dat hier te krijgen is…

Dit bericht is geplaatst in (lig)fietsen, onderhoud. Bookmark de permalink.

4 Reacties op Hoezo “onplatbaar” ?