WordPress (problemen)

Op dit moment maak ik knurft.net met Rapidweaver. Een Mac only programma wat simpel en prima werkt. Een van de nadelen daarvan is dat je alleen maar kunt werken vanaf die ene mac waar het programma op draait. Daarnaast zijn er na een update van het programma regelmatig problemen omdat de bijgeleverde themes niet goed ge-update worden.
Tijd voor wat anders:
Deze week heb ik wat testen gedaan met WordPress. Dat is een hele mooie en simpele blogging tool/CMS systeem gebaseerd op PHP en MySQL. De voordelen: Je kunt je blog updaten vanaf elke PC met een moderne browser (zelf per mail (vanaf je GSM!) (Oh, wat zijn we weer modern ;-)), je blog is een database en een zoekfunctie is aanwezig, je upload een beeld en krijgt direct een thumbnail in de maat die je wilt.
Die laatste functie blijkt soms voor problemen te zorgen. Bij de ene provider werkt het, bij de andere doet de functie niets, en bij nog een andere wordt er wel een thumbnail gemaakt maar zie je hem niet om dat de rechten van het bestand na aanmaken niet kloppen.
Werk aan de winkel en uitzoeken die hap! (later meer…)
Voor een Nederlandse beschrijving van WordPress kijk hier…reacties |

Dit bericht is geplaatst in Andere zaken, Wordpress. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.