WordPress (vervolg)

Er begint schot in de zaak te komen…
Digitalus is er inmiddels uit. De thumbnail functie werkt nu prima. Als het niet werkt lijkt het te komen doordat de php functie tijdens het maken van een thumbnail nog al wat geheugen vraagt. Hoe groter het te verwerken plaatje, hoe meer geheugen. Bij plaatjes rond de 400 kb houdt hij er mee op.
Nu is het zo dat ik meestal plaatjes van rond de 640×480 gebruik. Als je WP dan een thumbnail van 250 aan laat maken werkt het prima :-) Knurft.net draait bij Digitalus dus dat omzetten gaat wel lukken…
Bij Starthosting.nl (waar ik een hoop andere domeinen heb staan) worden de thumbs wel gewoon aangemaakt. Maar omdat ze daar bepaalde rechten krijgen kun je ze niet zien. Zij zeggen dat het niet werkt omdat WP dat nou eenmaal zo doet en dat je dat dan maar zelf op moet lossen door een CHMOD aanpassing in 1 van de WP scripts te doen (wat je trouwens nooit moet doen omdat je die dan bij elke volgende update van WP handmatig moet inpassen). Deze redenering is wel erg kort door de bocht. Als het bij een andere provider werkt zonder aanpassingen en bij hen niet, dan kun je niet zomaar zeggen dat het aan WP ligt. De configuratie van de server speelt dus zeker mee. Ik wacht nog op een nuttige reactie… Het zou jammer zijn dat een functie die bloggen met afbeeldingen heel makkelijk maakt niet werkt.
Voor een Nederlandse beschrijving van WordPress kijk hier…

Dit bericht is geplaatst in Andere zaken, Wordpress. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.