minkukel.net

Heer Bommel en Tom PoesTijdens kampeervakanties gaan er boeken mee. Deze zomer was dat o.a. “Het beste van bommel” deel 1, met daarin 9 Bommel verhalen uit 1959 t/m 1967. Dat boek stond al lang in de kast maar ik was het vergeten.
De verhalen van Marten Toonder zijn Prachtig! De taal, de personages, de manier waarop de zaken beschreven worden, ik krijg er geen genoeg van. Ik heb intussen nog twee van die verzamel delen ingeslagen en lees vrolijk verder.
Marten Toonder heeft veel woorden in de Nederlandse taal ingevoerd. Voorbeelden daarvan zijn: denkraam, zielknijper en minkukel.
Minkukel is een prachtig woord en ook wel knurft-achtig en minkukel.net bleek nog vrij. Nu niet meer, het staat op mijn naam :-) Ik weet nog niet wat ik er mee moet, maar dat komt later wel…
Kijk eens op bommelzolder.nl, de site van het Bommelmuseum. Maar let op: Op een mac werkt de site niet. In Firefox en Safari kun je maar een fractie van de tekst zien. Je kunt niet scrollen. Zelfs onder Windows werkt de site alleen maar onder Internetexplorer. Jammergenoeg een voorbeeld van totaal niet platformonafhankelijke site :-[
Voor meer Toonder info: Kijk in het Toonder dossier van de Koninklijke Bibliotheek.

***  Update op 02-01-2008: Site Bommelzolder verbeterd!  ***

Dit bericht is geplaatst in Andere zaken. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.