Afgesneden (en meer akkefiet(s)jes…)

Stomme Koe!– vrijdagochtend om 7.25 uur onder aan de graafse brug: Ze zijn daar de kruising aan het veranderen en nieuw asfalt aan het leggen. Om het makkelijk te maken blokkeren een veeg- en een schraapmachine precies de doorgang voor de fietsers. Niet dat er gewerkt werd of zo… Er zat niemand in. Dan maar door de berm en weer verder.

– vrijdagochtend om 7.40 uur op de brug over het maas-waal kanaal: Ze zijn de brug aan het verhogen dus al het fietsverkeer gaat nu over 1 richting. Ik haal een fanatiek fietsende mevrouw in. Zij kijkt om, ziet dat ik haar inhaal, en….. gaat op dat moment zelf ook inhalen. 2 seconden later zit ze in de knel en ik hoor haar nog schelden als ik al weer 30 meter verder ben.

– vrijdagmiddag om 17.50 uur op de Graafseweg ter hoogte van de afslag met de Oude Teersdijk: Een mevrouw in een Grijze Opel sationcar staat op de ventweg stil. Motor loopt, remlichten zijn aan en ze staat met haar linker wielen over de middenstreep. Er komt niemand van achteren en ook niemand vanuit richting Alverna dus ik haal haar in. Tot mijn verbazing begint ze me uit te schelden op het moment dat ik haar (met ± 25 km/u) passeer, alsof ze me stond op te wachten. Ik rijd vrolijk verder. Er zijn genoeg rare mensen op de wereld en ik kan daar mijn tijd niet aan verdoen. Ik ben 100 meter verder en nader de rotonde. Plotseling rijdt ze weer naast me, nu scheldend door het andere raam. Ze remt even af, maar als ik de rotonde voorbij ben rijdt ze weer scheldend naast me. Er zit nog maar 20 centimeter tussen haar auto en mijn Alleweder. Ze roept dat ik dat ik haar altijd in de weg zit en dat ik beter moet uitkijken want dat ik de hele tijd iedereen in gevaar breng en dat als ik dat nog een keer doen zij me zal aangeven bij de politie (!). Daarna moet ik in de remmen omdat ze me gevaarlijk nadert en een botsing dreigt. Na stilstand bleek de ruimte die nog over was net breed genoeg voor mijn fiets. Ik ga er dus vandoor en steek uit woede een bepaalde vinger de lucht in. Netjes blijven lukt op dat moment niet. In mijn achteruitkijkspiegel zie ik dat ze nog even stil staat en daarna een afslag neemt en weg rijdt.
Een paar vliegensvlugge kilometers verder (adrenaline zorgt voor een verhoogde snelheid :-) schiet me te binnen dat ik die vrouw daar wel vaker gek zie doen. Ze staat daar soms met haar auto half in de berm, soms blokkeert ze de rechter helft van de weg en soms rijdt ze heel langzaam gewoon midden op die weg. Vaak rijdt er dan een jonge dame op een pony voor haar auto en die gaat richting de Oude Teersdijk. Het is op de Graafseweg druk met fietsers en de vrouw dwingt alle fietsers helemaal de andere berm in, waarschijnlijk om de pony niet te laten schrikken. Ik en vele andere fietsers halen die pony wekelijks meerdere keren in ondanks het stunten van de vrouw in de auto. Wij passen onze snelheid aan en passeren de pony meestal op meters afstand, namelijk aan de uiterste andere kant van de weg. De pony heeft nog nooit op een fiets gereageerd tijdens zo’n inhaalmanoeuvre.
Van de pony was vrijdag trouwens geen sprake. Die was nergens te bekennen.

Ik ga aangifte doen tegen die mevrouw en maak de volgende keer een foto van haar auto en/of schrijf haar kenteken op.

Ongelofelijk! (Stomme koe!!)

[ klik hier voor de gehele stomme koe parade ]

Dit bericht is geplaatst in (lig)fietsen, Stomme Koe Parade, Verkeer. Bookmark de permalink.

3 Reacties op Afgesneden (en meer akkefiet(s)jes…)

 1. Quest 212-rijder zegt:

  Hoi Gerard,

  Ik ken dit soort situaties ook wel. Ik heb onder handbereik een penhouder zitten, en kan in een ogenblik mijn pen pakken om een nummerbord op mijn hand te schrijven. Vergeet ook niet, als je de gelegenheid hebt, om goed naar merk en type auto te kijken, en zo mogelijk ook het signalement van de bestuurder/ster.

  Als je net niet helemaal zeker bent van het kenteken, dan kun je naar http://www.rdw.nl gaan. Daar kun je het kenteken van een auto invullen, desnoods nog wijzigen, en krijg je te zien welk soort auto daar bij hoort. Kan reuze handig zijn ter bevestiging. Tevens zie je kleur, ouderdom, APK-duur etc.

  Daarnaast kun je heel veel zelf doen. En dan bedoel ik je eigen gemoedsgesteldheid. Uiteindelijk kan die mevrouw wel dom doen enzo, maar ben jij degene die boos wordt. Hier kun je zelf mee spelen, en zo’n scheldpartij niet beamntwoorden met een dikke vinger, maar met een houding die laat zien dat haar getier geen indruk maakt. Daar heb je haar juist nog meer mee, als ik haar gedrag zo verder lees. Ze zoekt de confrontatie juist op. Geef het haar niet……..

  Contact leggen met de politie is een goede, dan helpt het als je kan melden dat ze regelmatig daar rijdt, indien mogelijk dagen en tijden doorgeven. Wees dan heel zeker van het kenteken voor je belt.

  Ik heb van het jaar met mijn vorige Quest No. 106 een aanrijding meegemaakt, waarbij ik op onbekend terrein, bij Echteld, door een auto ben aangereden. Ik was fout, Haaietanden niet opgemerkt bij een ook nog zeer slecht overzichtelijke zijweg, maar de auto reed door. (Hij had me zonet enkele meters doorgeschoven met zijn voorbumper, dus hij heeft het zeker gezien)Doordat ik het kenteken had opgeschreven (Lang Leve de pen) en aangifte deed bij de politie, (en bovendien mijn rechtsbijstandverzekering hem aansprakelijk stelde) is er een rechtzaak van geworden, waardoor de man mij heeft aangeboden om alle schade te vergoeden (935 euro) omdat de rechter hem daar wrs. toch al toe zou veroordelen. En dan staat het beter als je kan melden dat het al is afgedaan…..

  Toch heb ik ook begrip voor de man: Het was een ^%$-bochtje, met geen overzicht voor mij noch hem, en uit schrik zal ie wel fout gehandeld hebben. Zou ik het beter hebben gedaan? Weet ik pas als ik het bij de hand heb gehad…..

  Groet van een Q-rijder uit Zwolle

 2. Li zegt:

  Dus het volgende dat je in je fietsbanaan gaat inbouwen is een camera!

  Grote groeten van Lî(ever een bukfiets)

 3. Merijn zegt:

  Ik ligfiets zelden tot nooit meer via die route; ik fiets vanuit Grave naar Nijmegen via de Hatertse vennen of via Malden. Ik zal het verschijnsel onthouden en het melden als ik er een keer toevallig langskom en ik iemand raar zie doen. De reactie van de hierboven bedoelde automobiliste kan naar mijn idee wel als intimidatie worden uitgelegd, succes/sterkte!

  Onderhand zijn mensen op dit traject dacht ik wel aan ligfietsen, waaronder velomobielen gewend geraakt. Er rijden er dagelijks een handjevol.

  Merijn -wil ook een velomobiel-