Knurft.net in een nieuw jasje :-)

Knurft in een nieuw jasjeNa wat bloed zweet en tranen heeft Knurft.net nu een nieuw uiterlijk en een nieuwe motor. Knurft.net werd tot nu toe gemaakt in Rapidweaver. Dat is een mooi programma van realmacsoftware.com waarin je makkelijk een site bij kunt houden. De techniek om het te publiceren was echter wat ouderwets: Per ftp gaat er na het bijwerken een complete html site online
Ik wilde eigenlijk over naar iets met PHP en MySQL. De voordelen daarvan zijn dat er een database is waardoor je makkelijk door de hele site kunt zoeken, dat je de site vanuit iedere browser overal makkelijk kunt bijwerken en dat je voor het verwerken van commentaren niet meer afhankelijk bent van een externe site.

Ik heb gekozen voor het opensource programma WordPress. Het is makkelijk te installeren, de bediening is simpel en goed, er zijn veel thema’s te downloaden die je weer aan je eigen smaak kunt aanpassen en er is een enorme lading plug-ins die functies aan het programma kunnen toevoegen.

In een later stadium zal ik een pagina op de site wijden aan Knurft.net op WordPress.

Voor de liefhebbers: De RSS feed van knurft.net (wie leest dat nou?) is vanaf nu aangepast. de nieuwe feed is: https://www.knurft.net/site/feed/

De oude site blijft (op de homepage na) voorlopig nog even staan. Dat is ook handig voor de links vanuit Google.
Op de nieuwe site werken nog niet alle pagina’s, maar dat zal binnen enkele dagen opgelost zijn.

Dit bericht is geplaatst in Andere zaken, Wordpress. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.