Fietser oversteken (maar daar graven we ook!)

Situatieschets afgesloten fietspadVanmiddag in de Knurft Alleweder op weg naar Nijmegen voor een vergadering. Het kruispunt onder aan de brug bij Overasselt is inmiddels gereed. Nu nemen ze echter het fietspad richting Grave onder handen. Fietsers richting Grave moeten nu enkele honderden meters voor dat kruispunt oversteken (in een bocht, met een stoplicht, snelheid tijdelijk 50 kmh i.p.v. 80, maar daar houdt men zich niet aan).

[ klik op de foto voor een vergroting ]

Er is daar dus een stuk tijdelijk twee-richting fietspad. Daar was vandaag een voor fietsers gevaarlijke situatie te vinden. Aan de tweerichting kant bij de bouwplaats van een huis vond die aannemer (een andere dan die van het fietspad) dat hij daar een grote geul mocht graven. Het zand kon hij wel kwijt… op het fietspad natuurlijk, zijn graafmachine in de berm tussen het fietspad en de weg.

De enige oplossing: FIetsers in beide richtingen moesten de 80 kilometer weg op in een onoverzichtelijke bocht. Heel gevaarlijk.

Ik belde dus de politie om ze daarvan op de hoogte te stellen. Heel kritisch vragen: “valt die weg wel onder onze verantwoordelijkheid “? (wel dus). “heb u de aannemers er zelf op aangesproken”. Ik ben daar gek, ga zeker stoppen en uitstappen op een druk stuk en proberen twee aannemers zover te krijgen dat ze dat oplossen. Uiteindelijk werd er “een aantekening” gemaakt. Wat dat dan ook moge betekenen.

Ik was nog op tijd op de vergadering. Toen ik er rond 18.00 uur weer langs kwam lag alles weer dicht. Ik hoop maar dat alles daar goed is gegaan…

[ klik hier voor de gehele stomme koe parade ]

Dit bericht is geplaatst in (lig)fietsen, Stomme Koe Parade, Verkeer. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.