“Stomme Koe parade” gestart

Stomme koe parade banner

Gisteren was het weer zo ver: 2 fietsers, in het donker, zwarte jasjes, geen licht, door rood, vlak voor mijn Knurft Alleweder. . . Ik kon nog net ontwijken. Stomme koeien dus!

Ter ere van hen (en mijn reactievermogen) is er een nieuwe rubriek “Stomme koe parade” op knurft.net toegevoegd. Neem van mij aan dat die regelmatig zal worden aangevuld. Ik speur ook nog even naar eerdere stomme koeien en zal die met terugwerkende kracht aan die rubriek toevoegen :-)

[ klik hier voor de gehele stomme koe parade ]

Dit bericht is geplaatst in (lig)fietsen, Stomme Koe Parade, Verkeer. Bookmark de permalink.

2 Reacties op “Stomme Koe parade” gestart

  1. Erik zegt:

    Ik wil een bouwbedrijf nomineren dat iedere ochtend in Dorst (doorgaande weg van Breda naar Tilburg) vrolijk het fietspad verspert door een hek open te zetten en/of door een bus midden op het fietspad te zetten waardoor je als fietser gedwongen wordt om over de weg te fietsen.

    Wat ook erg leuk is dat ze je nog meedelen dat je weinig zou zien omdat je op een ligfiets zit en ook dat je niet erg zichtbaar bent. Je weet wel die algemene volkswijsheid als zou ligfietsen per definitie gevaarlijk zijn.

  2. Kees zegt:

    We weten allemaal dat Friesland rijk aan koeien is, de meeste staan tegenwoordig het jaar rond binnen, steeds minder komen nog buiten. Jammer. Maar ook in Leeuwarden rijden nogal wat koeien rond: stomme koeien. Zoals jullie misschien wel weten heeft de gemeente Leeuwarden in al haar wijsheid een paar jaar geleden een op aantal rotondes in het centrum de fietsers voorrang gegeven. Hulde daarvoor. Maar natuurlijk moeten er dan weer (vooral)fietsers zijn die er misbruik van maken. Niet laten zien wat je gaat doen, tegen de richting in de rotonde over (schijnt soms korter te zijn), en dat allemaal bij nacht en ontij, in weer en wind, en dan ook nog boos worden als je er een opmerking over maakt. STOMME KOEIEN zijn het. Hou je aan de normale verkeersregels en gedraag je zoals we dat met z´n allen verwachten dan wordt het weer wat prettiger en veiliger. En als we dan meteen afspreken onze hand uit te steken als we afslaan dan zal de acceptatiegraad door alle overige weggebruikers inclusief de automobilisten voor die voorrangssituatie omhoog gaan. Dus alle STOMME KOEIEN, met een beetje aanpassen maken we iedereen blij.