St. Nicolaas en zijn populariteit

Oud en toch altijd weer nieuw is de jaarlijkse terugkeer van St. Nicolaas.
Wij zijn er in de loop der tijden zoo aan gewend geraakt, dat wij niet beter weten, of St. Nicolaas neemt nu eenmaal een plaats in onder onze levensvreugden en wij denken er in den regel niet aan, dat alles, wat we nu als iets, wat van zelf spreekt aanvaarden, toch ook zijn bizondere oorzaak en geschiedenis heeft.
Vooreerst de legende.

(Lees verder in de rubriek “Ken u zelf” op pagina 387, 388, 389 en 390 van het het weekblad “licht”, Nummer 62, tweede reeks, 1 juni 1931. Klik op een van onderstaande pagina’s en blader door op de rechter- of linker helft van de afbeelding te klikken.)

Sinterklaas in “Licht” pagina 387Sinterklaas in “Licht” pagina 388Sinterklaas in “Licht” pagina 389Sinterklaas in “Licht” pagina 390

Dit bericht is geplaatst in Andere zaken. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.