Fietsers vaker groen licht in Grave :-)

wapen GraveVandaag in het nieuws (bedankt Marieke :-)

Fietsers in Grave krijgen bij slecht weer vaker groen licht. Als het kouder is dan 10 graden of wanneer het regent krijgen ze drie keer zo vaak groen licht als normaal. De provincie Noord-Brabant experimenteert hiermee op de kruising van de N324 en de Trompetterstraat.

De verwachting is verder dat door vaker groen te geven, het aantal fietsers dat door rood rijdt afneemt, wat een veiligere verkeerssituatie tot gevolg heeft.

Goed bedacht: Geef een fietser meer groen, dan rijdt hij minder vaak door rood. Nou, daar zal wel een duur onderzoek aan vooraf zijn gegaan? ;-)

Verder best een aardig plan. Ik heb er geen voordeel van omdat ik in de Alleweder dat drukke kruispunt altijd ontwijk. 200 meter verder is een auto-luwe route. Geen stoplicht te zien.

Na afloop van de testperiode vindt een evaluatie plaats van de werking van het systeem, de doorstroming op het kruispunt en de verkeersveiligheid. Daarnaast worden de ervaringen en belevingen van de weggebruikers (zowel fietsers als automobilisten) gevraagd via een enquête.

Nou, dat kan niet slecht zijn lijkt me…

[ lees hier het bericht van de Provincie Brabant ]

Dit bericht is geplaatst in (lig)fietsen, Verkeer, Weer. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.