Nieuw apparaat in Alleweder

Knurft Alleweder met Thermometer - Barometer (Knurft goes Retro dus)Naar aanleiding van het bericht van gisteren over het vaker groen licht voor fietsers in Grave als het kouder is dan 10 graden en/of als het regent heb ik een nieuw apparaat in mijn Knurft Alleweder gemonteerd. Het is een Barometer/thermometer. Met behulp van dat Apparaat kan ik snel beslissen of ik wel of niet gebruik kan maken van die stoplicht route.

Er zijn wat zorgen: Ik weet niet of het apparaat bestand is tegen de schokken in mijn Alleweder. Ook weet ik niet of de bevestiging het houdt en of het glas van het veiligheids type is. Hoe zal het hout zich houden? Moet ik regelmatig lakken? En dan nog wat: Hoe houd ik het Kwik binnen de Alleweder als de thermometer stuk gaat.

Het is natuurlijk wel bewezen analoge techniek. Dus ik ga het maar gewoon gebruiken. (Wie weet, Carbidlampen? houten banden? Knurft goes Retro :-)

(Bekijk hier de rest van knurft goes retro)

alleweder-met-carbidlampen.jpgknurft-retro-anker.jpgknurft-retro-duikboot.jpg

Dit bericht is geplaatst in (lig)fietsen, Knurft goes retro, Modificaties, Verkeer, Weer. Bookmark de permalink.

2 Reacties op Nieuw apparaat in Alleweder

 1. Merijn zegt:

  Hoi Knurft,

  Zelf woon ik in Grave en vanaf januari werk ik ook weer in Nijmegen. Ik woon in de wijk De Mars, maar fiets met mijn tweewieler vrijwel altijd via ’t smalle paadje achter het water langs de wijk uit. Met een alleweder is de autoroute misschien prettiger, maar het is naar mij thuis 1.5km om, en de klinkers op de parallelweg langs de rijksweg hobbelen verschrikkeloos; daar gaat jouw glas nog stuk van :)

  groet,
  Merijn

 2. Gerard zegt:

  Hallo Merijn,

  Ik woon aan de andere kant van Grave en fiets meestal langs de haven. Weinig verkeer, geen wegen van rechts, geen stoplichten en zo de brug op :-)
  Over het hobbelen: Ik denk dat mijn volgende achterband zo’n Big Apple wordt dat schijnt behoorlijk te helpen.

  Groet,

  Gerard