Stomme koeien aanvulling 1

Stomme koe parade bannerDe afgelopen tijd ben ik zo veel stomme koeien tegengekomen dat ik maar besloten heb een samenvatting te schrijven:

– Wat ondanks de media aandacht de laatste tijd erg opvalt is (het gebrek aan) verlichting of het onjuist gebruik er van. Op mijn vroege woon/werk tochtjes tussen Grave en Nijmegen heeft meer dan 25% van de fietsers ‘s morgens geen licht. Dat geldt dan niet alleen voor de rammelbakken maar ook voor serieus uitziende woon/werk fietsers. Stom dus!

– Ook gevaarlijk en vervelend is: Een rood licht voor op je fiets of jas. Op de tweerichting fietspaden lijkt het dan alsof je een fietser van achteren nadert , blijktie plotseling veel dichterbij. Per dag meerdere stomme koeien die dat doen.

– De gevaarlijkste van de week:Donker, regen, en twee fietsers komen mij te gemoet. Blijkt plotseling dat het er drie zijn en dat uitgerekend de buitenste op mijn helft rijdt, geen licht heeft en lekkere donkere kleding draagt. Ik heb op dat stuk mijn twee halogeenspots aan maar hij deed als of hij mij niet zag (of lette niet op natuurlijk), week niet uit ook al zat hij op mijn helft. Het ging net goed.

De laatstgenoemde persoon verdient de STOMME KOE Award!

[ klik hier voor de gehele stomme koe parade ]

Dit bericht is geplaatst in (lig)fietsen, Stomme Koe Parade, Verkeer, Weer. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.