Knurft goes retro (2)

Knurft Alleweder met carbid lampenNaar aanleiding van het bericht over het inbouwen van een barometer in mijn fiets (en dat was weer naar aanleiding van het bericht “Fietsers vaker groen licht in Grave“) heb ik besloten nog meer retro aanpassingen aan mijn Knurft Alleweder uit te voeren, te beginnen met de verlichting.

Iedereen heeft het tegenwoordig over LED verlichtig. Dat is allemaal best, maar ik doe daar niet aan mee. Vandaag heb ik de halogeen spots voor in mijn Alleweder vervangen door Carbid lampen. Ze passen qua uitstraling prima bij de barometer en geven het front van de Alleweder een een stoere uitstraling.

Er zijn nog wel wat zorgen: Carbid reageert met water en dan komt er gas vrij, dat gas steek je aan. Blijven ze aan bij een wat hogere snelheid? Wat doe ik als het water op is (niet erg, ik sluit hem gewoon aan op dit geval met een extra slang. De geschiedenis leert dat er in plassen ook blijkt te werken alhoewel ik dat pas als laatste redmiddel zou toepassen… :-) Ik moet ook een aansteker of lucifers meenemen om de zaak aan te steken, of een electronische vonkenmaker inbouwen?

Meer informatie over (verlichten met) Carbid vind je onder andere op www.carbidbus.nl. Carbid wordt behalve voor verlichting nog gebruikt voor generatoren, mollenbestrijding (?) Autogeen lassen en natuurlijk Carbid schieten :-)

En? Vinden jullie het mooi?

[ Klik op het kleintje voor de grote! ]

(Bekijk hier de rest van knurft goes retro)

alleweder-met-barometer.jpgknurft-retro-anker.jpgknurft-retro-duikboot.jpg

Dit bericht is geplaatst in (lig)fietsen, Knurft goes retro, Modificaties. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.