Knurft goes retro (3)

Knurft met rem anker (Knurft goes retro 3)Naar aanleiding van een discussie op de ligfiets mailinglijst met als onderwerp “remmen bij hoge snelheid”, met daarin zelfs voorstellen voor een rem-parachute voor gebruik bij een afdaling, heb ik vandaag gewerkt aan een nieuwe aflevering van “knurft goes retro”.
Ik woon sinds kort aan de maas. Als je daar wat rond loopt dan vind je van alles. Het terrein van de scheepswerf en de jachthaven levert ook nog wel eens bruikbaar materiaal op.
Ik heb mijn alternatieve remsysteem voor hogere snelheden gebaseerd op dat gevonden materiaal. Ik geef toe, het ziet er nu nog wat grof uit. Maar ik stel me voor dat ik na bewezen werking er toe over ga om de zaak binnen in de knurft Alleweder zal plaatsen. Er is daar nog genoeg ruimte. Helaas gaat dat dan ten koste van wat bagageruimte maar dat lijkt me geen slechte ruil.

Ook hier wat zorgen: Als het anker vast slaat in de grond is de remkracht enorm en plotseling. Houdt de structuur van de Alleweder dat? En hoe zit dat met de verzekering als ik per ongeluk iemand raak tijdens het uitwerpen?

Omdat het reto onderwerp een serie lijkt te worden heb ik hem ook als rubriek in de zijbalk toegevoegd.

(Bekijk hier de rest van knurft goes retro)

alleweder-met-barometer.jpgalleweder-met-carbidlampen.jpgknurft-retro-duikboot.jpg

Dit bericht is geplaatst in (lig)fietsen, Knurft goes retro, Modificaties. Bookmark de permalink.

1 Reactie op Knurft goes retro (3)