Pech onderweg :-[

Dat was me een mooi begin van de dag! Ik fietste in mijn knurft Alleweder door storm en regen Wijchen uit toen met een knoep mijn ketting sprong. De ketting bleef ook nog ergens haken en er was geen beweging meer in te krijgen. Gelukkig kon de fiets nog rijden.
Ik ben al joggend met de fiets richting Elan gelopen en heb hem daar voor de deur gezet. Daarna heb ik mijn reis al wandelend richting Nijmegen voortgezet. Gelukkig klaarde het op.
Na een half uur fietsen, 10 minuten joggen met fiets en een uur wandelen kwam ik op mijn werk aan (ruim op tijd om de Jukebox met kerstliedjes te vullen trouwens :-).

Onder het wandelen heb ik Hans van Elan gebeld. Hij zet er vandaag een nieuwe ketting op (ik maak hem nooit schoon, dus 6000 kilometer moest hij het van mij wel uithouden :-), ik wandel vanmiddag weer terug en fiets weer naar huis..

Gelukkig is dit de eerste keer sinds ik met de Knurft tussen Grave en Nijmegen fiets dat ik zo’n pech had dat ik niet meer verder kon fietsen.

Dit bericht is geplaatst in (lig)fietsen, onderhoud, Weer. Bookmark de permalink.

2 Reacties op Pech onderweg :-[

 1. Bob Vroegh zegt:

  Hallo!

  Vanmiddag met veel plezier nieuwe aandrijving op je fiets gelegd.
  Maar wat was dat vies zeg, tot ellebogen zwart van het vet. Maar het was erg leuk:)

  Nu rijdt die als het goed is weer prima.
  Veel plezier en nog vele kilometers!

  Groeten

 2. Michiel Adriaan zegt:

  Bij mij brak de ketting vd week bij het ‘nemen’van de helling voor electrotrekkers. Op de bloemenveiling van Aalsmeer waar ik werk, tussen de 2’en 3’etage.Ik moest de parkeerrem gebruiken om niet achteruit te rijden en uit te kunnen stappen.
  De ketting kwam er onderuit wat me eigenlijk wel dwong om ‘m uit de geleidebuisjes te trekken. Dat was bij mij geen probleem dus gelukkig. Ook was ik wel blij dat ik zwz ‘t warme veilinggebouw bereikt had tenminste met die vrieskou (om 6:00)!
  Op de 2’etage beland ben ik met mijn scrotum over de staartpunt gaan liggen waardoor ik in bukfietshouding bij ‘t stuur kon en steppend de FAW naar de parkeerkooi duwen kon: Binnen voor de gong!
  Oorzaak was trouwens ‘n door ondergetekende slordig uitgevoerde kettinglas:’t plaatje stond bol. Met ‘n griptang en ‘n moertje is zoiets nog wel vlak te krijgen trouwens ook… Tranquillo hombre!

  Mvg Mick