Gewichtsbesparing door poetsen!

zandbergIk was mijn knurft Alleweder aan het poetsen en vond in de wielkasten een behoorlijke laag aangekoekte zooi. Ik waag me niet aan een schatting, maar er kwam flink wat gewicht uit. Hoezo lichte materialen gebruiken? Gewoon regelmatig even je fiets poesten! Scheelt wel een paar Kilo :-)
Afvallen levert tijdens het fietsen trouwens ook veel gewichtsbesparing op!

Dit bericht is geplaatst in (lig)fietsen, onderhoud. Bookmark de permalink.

2 Reacties op Gewichtsbesparing door poetsen!

 1. De Popnagelgigant zegt:

  Aluminium heeft door z’n oxidelaag nogal ‘n knurftig oppervlak waar gemakkelijk vuil aan hecht: Kijk maar n’s naar die ouderwetse alu kookpannen op rommelmarkten, meestal ‘n weinig appetijtelijke aanblik.
  Het mooist zou zijn ‘n strakke teflonachtige coating. Daarvan heb ik echter geen verstand. Maar overweeg wel ‘n experiment met aan 1 kant plakplastic in een wielkast. Daar zou ook minder aan moeten blijven hangen in principe.
  Als de gewichtsbesparing als doel snelheidstoename heeft staat natuurlijk buiten kijf dat afdekking van de wielkast met ‘n ‘wieldoekje’ doeltreffender is.
  http://www.flevobike.nl/content/view/33/61/lang,nl/

  Maar vernaggel vooral je imago niet!

 2. Bob Vroegh zegt:

  Een keer naar de WC gaan helpt ook weer een paar gram