Knurft weg?

Knurft molDa’s ook wat…
Nu heb sinds een jaar een nieuwe prachtige baan, zelf voor gekozen, ondanks het flink lagere salaris :-)
Nu ik een nieuw contract heb gekregen (Joepie!!) sta ik voor een economische keuze: Ik houd de Knurft Alleweder en blijf er onderhoud aan plegen of ik koop via het fietsenplan erg voordelig een nieuwe of vrijwel nieuwe fiets (nieuwe Fuenda Calipso? tweedehandse Hurry?), verkoop de Knurft en er komt wat geld vrij…

Goed, in de rechter side-bar staat een onderzoekje… Laat maar weten!

Dit bericht is geplaatst in (lig)fietsen. Bookmark de permalink.

5 Reacties op Knurft weg?

 1. Een lezer zegt:

  Dat is natuurlijk geen keus!
  Je hebt het over 2 totaal onvergelijkbare fietsen.
  De open Fuenda/Calipso tweewieler kan wat sneller wezen maar raadplegen van ‘buienradar.nl’ blijft geboden en het voordeel naar de Alleweder over doen slaan…En ‘t wil ook nog steeds wel n’s vriezen.
  Maar gefeleciteerd! Zo is Knurft eindelijk volwaardig lid van het leger multi-vehicle ligfietsveteranen. En wat brengt een FAW trouwens nu nog op? Ik zag er vandaag al een te koop staan op Marktplaats voor 300Euro: Schande!

 2. knurft zegt:

  @een lezer:
  Tuurlijk zijn dat totaal verschillende fietsen, maar ik heb die route voordat k een Alleweder had ook al twee jaar met een Flevo Trike gereden. Ook met Regen en Vrieskou. Iedere open fiets is voor alle weder als je er door alle weder mee naar je werk gaat :-)

  Ik zag de FAW voor 300 EUR ook staan. Als ik dat voor de Knurft zou krijgen dan is de keuze makkelijk…

 3. Een lezer zegt:

  (Inleding)
  Het meest aangeheven gespreksonderwerp aan de hollandse bedrijfskantinetafel is het weer. Ook het vervoer ernaartoe gaat er doorgaans in als zoete koek vermits maar aan dat vertouwde referentiepunt ‘het weer en hoe daarop te reageren’ wordt geappeleerd…En niets menselijks is mij vreemd dus ook ík mag graag op ‘n instemmende knik rekenen der collegae als ik verklaar waarom ik voor deze of gene ligfiets gekozen heb.

  In werkelijkheid is een zekere ijdelheid mij ook niet vreemd bij mijjn keuze en ik weet dat ik met mijn Thys 220 de buik- biceps- centrale rugspier en latissimi dorsi train (die spieren onthouden dat wél..).
  Daarboven heb ik nog ‘n afneembare ‘inversieconstructie’ gemaakt (waarvan de werking verder niemand begrijpt en daarom dus ook die naam maar)waarmee ik van de roeifiets ‘n soort ‘bankdrukfiets’ maak. Om op de andere dag triceps, pectoralis en buik te trainen.
  Ook heel geschikt om ‘stomme koeien’ een spoedcursus te geven by the way,
  daar afstappen geheid sneller gaat dan uit de Alleweder klimmen!
  Daarnaast probeer ik nog wat te lezen…

 4. Knurft zegt:

  Mensen met zo’n taalgebruik verdienen toch een eigen blog (waar ik dan weer naar kan verwijzen etc…). Nog nooit schreef iemand zo nonchalant over ons aller latissimi dorsi, of mocht dat wel het geval zijn, toch zeker niet op knurft.net .

  Ik ben er trots op dat knurft.net podium kan zijn voor dit wonderschone proza :-)
  (En smacht naar een voortzetting uwer zijds!)

 5. Een lezer zegt:

  Met mijn ‘benchpressbike’ ben ik in zo’n eenzaam vaarwater beland dat ik er alleen nog in samenspraak naar verwijzen wil.
  Een foto/onderdelenlijst was ook te vinden op het ThysID-forum (en kan toegemailed worden) trouwens.
  Doorgaans ben ik te technisch van stof voor het grotere publiek waar ik deel van uitmaak: Vandaar Knurft schattingplichtig!