Knurft onboard keyboard

Knurft online KeyboardLoop ik achter mijn zoon aan te slenteren door een speelgoedwinkel, word ik plotseling onbedwingbaar naar een muziek-rek gezogen waar de plastic nep gitaren en fragiele drumstellen me toe staren. “Wat moet ik hier?” vraag ik mezelf af. Dan is het plotsklaps helemaal duidelijk. Een oprolbaar keyboard, 100 geluiden, 100 ritmes, hoofdtelefoon uitgang, 3 stemmig polyfoon, 4 AA batterijen, 10 euro. Met andere woorden: Een Knurft onboard keyboard dus. Mijn Contrabas kan niet mee in de Knurft en om onderweg toch wat muziek te kunnen maken is dit de oplossing ;-)

(Het geluid is natuurlijk bagger. Hier volgt een mp3 zodat jullie mee kunnen genieten. Eerst een fietsliedje, daarna lukraak wat ritme’s en daarna wat klanken. Je merkt wel aan de timing dat het zeker geen gewogen toetsen zijn :-)

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Klik hieronder op een kleintje en blader verder door de grote versie door in de rechterhelft van de foto te klikken.

Dit bericht is geplaatst in (lig)fietsen, Modificaties, Muziek. Bookmark de permalink.

13 Reacties op Knurft onboard keyboard

 1. Michiel Adriaan zegt:

  Geweldiggenoten!!!
  Een mijlpaal i.d. knurftanalen bovendien want geluid is nooit eerder (zó) te horen geweest hier…
  Ik vermoed dat er geen tijd is om het klavier aan de Casio aan te sluiten en ‘t geluid uit de Knurftmobielluidsprekers van hett bagageluik te laten schallen?
  Vertel ons dan tenminste de titel van het ‘fietsenlied’ zoals ons dat op deze onorthodoxe wijze ter ore mag komen!

  Mvg Mick

 2. knurft zegt:

  Het fietsliedje is “Mijn achterband is wel wat zacht maar spring maar achterop”. :-)
  Vanzelfsprekend…

 3. Marrianne zegt:

  Hahaha, moet je de songtekst wel goed neerzetten: “Mijn achterband is wel wat zacht maar dat geeft niet lieve pop, spring maar achterop (3x)” ;-)
  Leuk ding zeg! Wie weet inderdaad wel wat voor mijn Versatile ;-)

 4. Gerard zegt:

  nou ja, zoiets dan :-) (Het is nou niet een liedje waarvan ik de tekst paraat heb (blijkt :-)
  Dank voor de verbetering!

 5. Hielke zegt:

  Leuk!
  ik ben ook ligfietser en beginnend keyboardspeler; dit is ideaal voor op vakantie of zo ;-)
  als ik mag vragen: bij welke speelgoedwinkel heb je die gevonden? Van een grote keten? Ik zoek al een tijdje zo’n oprolkeyboard, maar kwam veel hogere prijzen tegen.

 6. Michiel Adriaan zegt:

  Misschien kan ik bemiddelen.
  Gerard verkoopt het matje door aan Hielke nadat hij hiermee uitgespeeld is. Omdat hij zelf nog ‘n Casio heeft. Daarmee wordt mede voorkomen dat de naam van ‘n grote speelgoedverkoper garen spint bij dit alles?!

  Mvg Mick

 7. Hielke zegt:

  prima idee en een duurzame oplossing. Ben wel benieuwd of dit financieel aantrekkelijk is, gelet op de verzendkosten… Maar dat heeft Gerard in de hand

 8. Een lezer zegt:

  Ja, want die zegt natuurlijk: “Ga toch fietsen!”.
  Waar zou ‘ie eigenlijk uithangen vandaag?

 9. knurft zegt:

  Nou, daar ben ik dan. Als ik op mijn werk zit heb ik natuurlijk geen tijd om op knurft.net te letten.

  @Hielke: Het keyboard is gekocht bij Bart Smit in Nijmegen. Eigenlijk kun je er niet op spelen, het is een gadget. Online zie wel vergelijkbare apparaten staan waarvan sommigen zelf midi hebben :-)

  @Michiel: Da’s ook mooi! ben ik even weg zittie al te “bemiddelen” op mijn site. Zo’n aanwinst verkoop ik natuurlijk nooit. Zelf als de Knurft Alleweder de deur uit gaat zal er nog wel een toepassing voor te vinden zijn! ;-)

 10. lighans zegt:

  Deed me in de verte een beetje aan Fay Lofski denken. Ook met de vreemdste dingen muziek maken op opvallende plekken. De laatste maten maken het gevoel bijna af.

 11. Gerard zegt:

  Een groot verschil is dat Fay Lovsky echt muziek maakte en ik maar wat aan klooi :-)

 12. Dit lijkt me heel leuk om tijdens vakanties toch nog wat muziek te kunnen maken. Aangesloten op een MacBook, met Garageband bijvoorbeeld. Zit er wel een midi-uitgang op? Waar is het te koop?

 13. Ik had de eerdere “posts” niet goed gelezen! Te koop dus bij B.S. te N. Maar dus zonder midi, helaas. Ik ga denk maar op zoek naar deze:
  http://www.alibaba.com/catalog/10967418/Roll_Up_Foldable_Midi_Flexible_Piano_Keyboard.html