Stomme koeien met een voor-achterlicht

Fiets met rood voor- en achterlichtJa, kweet het, lang niets meer over stomme koeien geschreven. Dat komt, zoals al eerder aangegeven, omdat je er zoveel tegenkomt dat het bijna gewoon wordt. Je went er aan. Toch is het tijd voor een korte samenvatting van de laatste weken. Er was wat heibel over fietsverlichting. Zijn lampjes op jassen en tassen ook fietsverlichting? Mag de zaak knipperen? etc. In de Knurft Alleweder merk ik ’s morgens tussen 7 en 8 en ’s avonds tussen 17.30 en 18.30 dat de verlichting slecht geregeld is. Vaak half of helemaal niet.

Vandaag op knurft.net aandacht voor stomme koeien die gevaarlijk doen zonder dat ze er zelf bij nadenken: Ze “monteren” zowel achter als voor een rode lamp.

De afgelopen weken meerdere keren meegemaakt: Het is donker en het regent, ik fiets op een fietser af die ik wil inhalen, ik zie het rode lampje snel dichterbij komen (hij/zij rijdt erg langzaam?), ik ben er bijna, maar de fietser rijdt vervelend links, ik ga langzamer rijden om een gevaarlijk situatie te vermijden. Plotseling zie ik dat de fietser op me afkomt! Blijkt de koe ook vóór een prachtig rood knipperlampje te hebben :-[
Ik denk dat dat gevaarlijker is dan helemaal geen lamp. Daar reageer je namelijk voorzichtiger op…

[ klik hier voor de gehele stomme koe parade ]

Dit bericht is geplaatst in (lig)fietsen, Stomme Koe Parade, Verkeer. Bookmark de permalink.

1 Reactie op Stomme koeien met een voor-achterlicht