Knurft Als koplamp-reflector

Mooi nood voorlampjeVrijdag rond 18.00 uur, ik loop naar de knurft Alleweder voor de terugtocht. Bij het aanknippen van de verlichting gebeurt er verdacht weinig. De oorzaak is snel duidelijk: De accu is leeg en de knipperlichtschakelaar staat naar links (aan dus).

Hoe komt dat? Waarschijnlijk heeft iemand de Alleweder een stukje verplaatst zonder hem op te tillen. Het stuur schiet dan naar 1 kant, en omdat het stuur aan een tie-wrap hangt raakt hij precies de richtingaanwijzer.

Hoe moet dat nu verder? Donker, het begint te regenen, storm. Geen weer en tijdstip om zonder verlichting te gaan rijden. Ik bedenk dat mijn led achterlicht met heel weinig stroom vanzelf overschakelt naar 1 led. Ik draai de het voorlampje uit de fitting en heb een enkel led achterlicht :-) Dan haal ik het led smart-lampje dat ik met klittenband aan de binnenkant van de fiets heb hangen los, trek de tie-wrap voor het stuur stuk en span het lampje tegen het ijzeren oogje voor het dekzeil aan (wrap door het beugeltje van het lampje, tussen het klittenband van het zeiltje door, door het beugeltje midden voor het stuur). Ik heb dus voor- en achterverlichting :-)

Bij thuiskomst blijkt dat het handig is dat de hele Alleweder door de vorige eigenaar is beplakt met reflecterende verkeerborden folie: De vorm van de Alleweder werkt als een soort reflector voor het kleine lampje. Het ziet er zeer duidelijk uit. Toen ik gisteren thuis kwam regende het te hard, maar ik heb net alsnog een foto gemaakt om het jullie te laten zien… (klik op de kleine voor een grote)

Van de week toch maar even een houdertje achter op de fiets zetten voor een nood achterledje en iets opklik-achtigs voor een nood voorledje?

Dit bericht is geplaatst in (lig)fietsen, Verkeer, Weer. Bookmark de permalink.

1 Reactie op Knurft Als koplamp-reflector

  1. De Popnagelgigant zegt:

    In de stad heb ik zwz meer vertrouwen in ‘n hoger geplaatst lichtje. Vandaar mijn toepassing van ‘n hoofdledlamp(je). Daarmee kan ik ook op ‘n andere ligfiets plaatsnemen: Geen kilometerteller, wat ‘n genot!