Knurft goes retro 4 (duikknurft)

Knurft goes retro (4) duikboot (duikknurft)Het was al weer te lang geleden, maar nu is er (mede aangezet door het commentaar van Reinier op “knurft goes retro 3”) eindelijk een nieuwe bijdrage en deze populaire serie.

Het anker van retro 3 samen met het feit dat ik iedere dag de brug over de maas passeer en ook vlak achter de maasdijk woon brachten me tot een meer water-gericht aanpassing van de Knurft Alleweder. Onderzeeboot torens voldoen uit esthetisch oogpunt niet bij dit project. Een zoektocht op internet bracht me op de duikershelm. Die sluit qua idee en vormgeving goed aan op de Alleweder.

Het Plaatsen en monteren van de helm op de Alleweder was een flink karwei: Popnagels voldoen niet meer, er is flink wat kit gebruikt om naden te dichten. De gaten bij de pedalen moesten dicht en de wielkasten moesten ook worden weggewerkt. Ik heb helaas nog geen oplossing voor de aandrijving. Mijn banden zijn inmiddels zo glad dat van het profiel geen voortstuwing kan worden verwacht. Ik denk dat ik toch maar een schroef moet plaatsen.

Op de foto zie de de knurft Alleweder vlak na de eerste tewaterlating. Ik zat er zelf nog niet in, maar het geheel bleef stabiel en boven water.

(Bekijk hier de rest van knurft goes retro)

alleweder-met-barometer.jpgalleweder-met-carbidlampen.jpgknurft-retro-anker.jpg

Dit bericht is geplaatst in (lig)fietsen, Knurft goes retro, Modificaties. Bookmark de permalink.

6 Reacties op Knurft goes retro 4 (duikknurft)