Knurft goes retro (4 b)

Met de ligfiets over het waterMark, een mede-lid van de ligfiets lijst wees me er op dat een ligfiets op het water al eerder is gesignaleerd (niet dat ik pretendeerde de eerste te zijn hoor…;-) En dan in het echt en niet virtueel! De Knurft heeft natuurlijk als voordeel dat je er ook mee onderwater kan.

In 1949 kregen de jongens Reino Karpio and Matti Näränen internationale bekendheid nadat ze over zee in hun Kinneris amfibiefiets van Helsinki naar Stockholm fietsten. Ze hadden wat problemen toen er iets mis ging met de aandrijving en ze naar land moesten peddelen.

Daar losten ze het probleem op en het resterende stuk van 30 kilometer fietsen ze verder over open zee. De wind was rustig en er waren verder geen problemen behalve de vermoeidheid (!).

Petje af!

amfifiets2.jpg

Met dank aan Mark :-)
Meer info kun je terugvinden en deze 2 pdf bestanden:
finnishvelocars.pdf
The Velomobile as a Vehicle for more Sustainable Transportation

(Bekijk hier de rest van knurft goes retro)

Dit bericht is geplaatst in (lig)fietsen, Knurft goes retro. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.