Stomme foto- en door-rood-lichtkoeien

Stomme koe parade bannerNormaal start ik mijn woon/werkroute rond 7.00 uur. Het is dan nog redelijk rustig op de weg. Vandaag moest ik echter om 13.45 uur op weg en dat heb ik geweten. Meer volk op de weg = Meer stomme koeien op de weg

300 meter na de brug bij Grave ontstond op de rijksweg vlak bij de afslag naar de Drutenseweg bijna een botsing tussen twee auto’s omdat de inzittenden van de achterste daarvan meer aandacht voor mij (op het vrijliggende fietspad) hadden dan voor de rest van het verkeer. Volgens mij moest na het claxonneren een foto van mijn gemaakt worden. Dat is ook veel belangrijker dan veilig thuiskomen.

Bij de onoverzichtelijke kruising van de Tarweweg met de Nieuwe Dukenburgseweg in Nijmegen vond een mevrouw het normaal om op het fietspad aan de voor haar verkeerde kant van de weg, met een flinke vaart door rood te rijden. Ze zag daarbij mij en nog wat andere fietsers (ons licht stond op groen) over het hoofd. Haar zicht was toch al niet optimaal doordat ze ook nog eens haar capuchon had dichtgesnoerd) en ik reed met mijn Knurft bijna haar voorwiel doormidden. Uitwijken en remmen lukte nog net, maar de krachttermen moesten er wel even uit. De mevrouw hoorde op een afstand van zo’n 100 meter nog steeds dat ik haar niet zo aardig vond :-) (!)

Op de St. Annastraat in Nijmegen werd het verkeer opgehouden door een automobiliste die ± dertig bleef rijden, aangespoord door haar moeder (neem ik aan :-) zodat die een foto van mij kon maken. Flitsen tegen de binnenkant van de autoruit lijkt mij niet bevorderlijk voor de beeldkwaliteit. De foto was vast niet goed, dus zo’n 150 meter verder werd nogmaals ingehouden om een nieuwe poging te wagen.

Maar ook iets leuks: Bij het stoplicht bij de kruising van de Nieuwe Dukenburgseweg met de Weg door Jonkerbosch stopte een manneke (met sigaar) op zijn snorfiets naast me met de vraag: “En? hoe hard gaat dat nou?” Ik reageerde met “Zo hard als ik kan fietsen.” Hij: “Is het een fiets dan?” Ik: “Het is groen, doei :-)” en we stoven al zwaaiend naar elkaar weg.

[ klik hier voor de gehele stomme koe parade ]

Dit bericht is geplaatst in (lig)fietsen, Stomme Koe Parade, Verkeer. Bookmark de permalink.

2 Reacties op Stomme foto- en door-rood-lichtkoeien

  1. Een lezer zegt:

    Met recht: Hoe zuinig zijt gij?!