iPhone steeds beter :-)

iPhone met SDKAfgelopen donderdag heeft Apple de SDK (Software Development Kit) voor de iPhone beschikbaar gesteld. Daar zaten veel mensen al lang op te wachten omdat de enige manier om tot nu toe software van derden op de iPhone (en de iPod Touch) te zetten gepaard moest gaan met een Hack. Die Hack werd bij iedere firmware-update teniet gedaan. Geen leuk vooruitzicht. Met de officiële SDK kan iedereen aan de gang. De software zal gekocht en geïnstalleerd kunnen worden via een speciale webwinkel van Apple. Zakelijke gebruikers zullen blij zijn met de ondersteuning van o.a. MS Exchang, WPA2/902.1x en Cisco IPsec VPN.
Vreemd is het nog steeds ontbreken van Flash, maar ik kan me niet voorstellen dat dat lang zal duren… Ook het feit dat alleen Edge wordt ondersteund blijft raar. (Ja, ik weet dat in de USA edge de voorlopig de hoogst mogelijk snelheid is, maar wij hebben hier in Europa wel wat beters te benutten :-)
Het lijkt er op dat mocht mijn Treo 650 op den duur de geest geven de iPhone een goede opvolger zal zijn. (Please Treo, blijf lang heel! Die iPhone is zo duur dat het voorlopig niet realistisch is daar rekening mee te houden.)

Voor de duidelijkheid: Dit alles gaat pas werken voor iPhone firmware update 2.0 die in Juni beschikbaar komt…

Bekijk hier de video van de presentatie.

Dit bericht is geplaatst in Andere zaken, Apple. Bookmark de permalink.

1 Reactie op iPhone steeds beter :-)

  1. Michiel Adriaan zegt:

    Heeft uwe klokske ook eenne dieptemeter?