Storm update

Windzakje8:35 uur: Helemaal geen storm dus. Vanmorgen was mijn woon/werk rit een heerlijk rustig ritje met de wind vrijwel recht van achteren. Daar heb ik in mijn gestroomlijnde Knurft dus niets aan maar het leek tijdens het fietsen af en toe wind stil… Geen druppel regen en veel minder fietsers dan normaal.

Waarschijnlijk is het vanmiddag erger. Dan heb ik de wind recht tegen (beter dan schuin!). Vanavond een verslagje (als ik het haal :-)

Update 18:55 uur: Volgens mij was het hoogtepunt van de storm al voorbij toen ik om 17.30 uur in de Knurft Alleweder stapte. Er was wel veel meer wind dan vanmorgen. Op het stuk tussen Alverna en Grave stond een enorme zijwind waardoor flink bijsturen regelmatig noodzakelijk was. Toch waren snelheden van rond de 28 met de wind recht op de kop (van de Alleweder :-) gewoon ontspannen mogelijk. Leuk om bij stoplichten worstelende bukfietsers achter me te laten alsof ze stil staan :-) Nu weet ik weer waarom een Velomobiel zo mooi is! Ik heb gewoon geen last gehad van de wind.

Grappig was, dat toen ik in Grave na een bocht enorme vaart maakte omdat ik de wind opeens van opzij kreeg, Spinvis op mijn nieuwe iPod Shuffle heel hard het prachtige meer stemmige “Astronaut” begon te zingen. Ik dacht met mijn Knurftige uiterlijk, helm, spiegeltje, Alleweder: “Ach, met een beetje fantasie!?” (Astronaut vind je op zijn eerste CD “Spinvis” maar ook in een andere mooie uitvoering op “Nieuwegein Aan Zee”.)

Dit bericht is geplaatst in (lig)fietsen, Weer. Bookmark de permalink.

2 Reacties op Storm update

 1. walter zegt:

  Spinvis is ook één van mijn favorieten om te fietsen. Vooral “Voor ik vergeet”. heerlijk op een tochtje naar de Oosterschelde. En thuis op de platenspeler natuurlijk.
  Een andere fietsfavoriet van mij is de muziek van de Cranes. De juiste dromerige sfeer, en een prettig fietsritme. Daarmee fiets ik schijnbaar moeiteloos naar de andere kant van het land.

 2. knurft zegt:

  mmm, de Cranes… Ken ik helemaal niet.
  Ik zal er eens naar zoeken en het beluisteren. Dank voor de tip :-)

  Gerard